ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкриття дитячого будинку сімейного типу для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 09.01.2019 16:05
Кількість переглядів: 285

Фото без опису

09.01.2019 року відбулась визначна подія для Тульчинщини. Урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу. Двоповерховий будинок площею 203 кв.м., придбаний за рахунок субвенції з державного бюджету дасть змогу забезпечити сімейним затишком та теплом 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Захист прав дітей є пріоритетним напрямком нашої держави. Саме з метою забезпечення реалізації права дітей уразливих категорій на виховання у сімейному середовищі наприкінці 2017 року Урядом було прийнято Постанову КМУ № 877 «Про затвердження порядкук умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації», згідно якої за даною постановою в Україні (в перше) було виділено з державного бюджету місцевим бюджетам кошти на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
У свою чергу Тульчинщина прийняла активну участь у використанні коштів державної субвенції , залучивши кошти у розмірі 1 650 000 тис.грн., за рахунок яких було придбано житло для забезпечення дитячого будинку сімейного типу, для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
В урочистостях, які відбулися біля нового будинку, першим мав слово народний депутат України Спориш І.Д., голова Тульчинської районної державної адміністрації Чуба В.В., заступник голови районної державної адміністрації Шклярук В.В., заступник голови районної ради Григорьєва Н.І., начальник служби в справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації Поліщук В.Л.. Вони поздоровили родину батьків-виховпателів з цією чудовою подією і висловили шановному подружжю щиру подяку за те, що вони наважилися на цей нелегкий крок. Далі слово було надано начальнику служби в справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації, він підкреслив, що дуже важливо діткам, які позбавлені можливості виховуватися батьками, побачити модель сім’ї, з якої вони можуть брати приклад в майбутньому своєму житті. Прекрасно, що в цій родині діти виховуються в християнських цінностях. Віталій Поліщук в своєму слові подякував батькам-вихователям і висловив сподівання, що дітки, виховані в цьому домі, стануть гідними громадянами України, Батьки-вихователі отримали від шанованих гостей подарунки (м’які меблі, двоповерхове ліжко для діток, мікрохвильову пічку, холодильник, а дитині-вихованцю дісталися солодощі та гарні враження.
Варто пам’ятати, що чужих дітей не буває і кожен із нас може долучитись до благородної справи. Адже, дуже важливо, аби дітки, які і так обділені батьківською любов’ю відчували підтримку і турботу небайдужих людей.
Якщо хочеш робити добрі справи — завжди знайдеш на це час. Цю істину вже давно узяли за правило працівники служби у справах дітей, на чолі із своїм керівником. Грудень – пора новорічних свят, пора здійснення усіх заповітних мрій і бажань. Кожна дитина, незалежно від життєвих обставин мріє про свій особистий подарунок. А особливо сильно його чекають дітки, які з різних причин не мають власної домівки та обділені батьківською любов’ю.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь