ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики

Дата: 23.04.2014 11:01
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» від 27.03.2014 р. № 1165-VII, завдяки якому у платників ПДВ з’явилась можливість отримання відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики.
Закон опублікований у газеті «Голос України» № 62 від 02.04.2014 р. і набрав чинності з 03.04.2014 р. – з дня, наступного за днем опублікування.
Звертаємо увагу на те, що отримання відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої позики справа суто добровільна та прирівнюється до видачі платнику податку суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на рахунок платника податку.
Отож, платникам податку на додану вартість, у яких є задекларовані до відшкодування суми податку до 1 січня 2014 року, підтверджені перевірками та не відшкодовані станом на 3 квітня поточного року, відшкодування здійснюється шляхом оформлення облігацій внутрішньодержавної позики з терміном обігу п’ять років на підставі поданої заяви до контролюючого органу, в якому платник знаходиться на обліку.
Погашення зазначених облігацій проводитиметься кожні півроку згідно з сумою, визначеною у купоні до облігації, з одночасним нарахуванням та виплатою відсотків за такою сумою у розмірі до 9% річних.
Головне управління Міндоходів у Вінницькій області пропонує платникам ПДВ, на які поширюється дія нового Закону, звернутись до податкових інспекцій за місцем обліку та надати заяви про оформлення відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь