ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віктор Янукович: Регіональний економічний форум у Києві має стати позитивним сигналом для Вільнюського саміту

Дата: 22.10.2013 10:21
Кількість переглядів: 389

Регіональний економічний форум у Києві, який відбудеться в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), повинен дати позитивний сигнал для Вільнюського саміту «Східного партнерства», на якому Україна планує підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Виконавчим головою Всесвітнього економічного форуму Клаусом Швабом.
«Дуже важливо, що цей форум відбудеться фактично напередодні проведення Вільнюського саміту. Саме на Вільнюському саміті ми очікуємо, що буде підписана Угода про асоціацію одночасно з угодою про всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Для нас дуже важливо, щоб український регіональний економічний форум Всесвітнього економічного форуму дав відповідний сигнал на Вільнюс, і це також було б важливою складовою для прийняття позитивного рішення», - сказав Віктор Янукович.
Він зазначив, що сьогодні триває величезна робота з підготовки до проведення в Україні регіонального економічного форуму. «Створено 88 груп, у яких зібрані кращі світові фахівці, експерти, політологи, економісти, котрі сьогодні готують пропозиції за різними напрямками», - сказав Глава держави.
За словами Президента, дискусія на київському форумі буде корисною для України. Водночас, на переконання Віктора Януковича, ця дискусія повинна бути продовжена на Давоському форумі. «Ми добре усвідомлюємо, що рекомендації Давоського економічного форуму для України будуть дуже важливі як для держави, яка сьогодні входить до тридцятки найбільших експортерів у світі. Українська економіка має дуже багато больових точок, пов'язаних зі світовою економічною кризою», - сказав Глава держави.
Він нагадав, що завдяки тим реформам, які проводяться в Україні з 2010 року, владі вдається стримувати негативні процеси в економіці. У цьому контексті Президент наголосив на важливості співпраці України із Всесвітнім економічним форумом.
Виконавчий голова Всесвітнього економічного форуму Клаус Шваб, у свою чергу, привітав рішучість Президента у проведенні реформ. «Нинішня глобальна ситуація, економічний клімат у світі не сприяють проведенню таких реформ. На цьому етапі реформи представляють більше складнощів, ніж переваг, тому я високо оцінюю ті зусилля, які Україна здійснює на шляху реформування», - сказав Клаус Шваб.
Він додав, що започатковані реформи для України є необхідними з огляду на те, яке місце наша країна планує посісти у глобальній економічні системі.
Клаус Шваб подякував Віктору Януковичу за підтримку у спільній роботі. «Для нас важливо представити нашу доповідь і пропозиції на засіданні, яке відбудеться 5-6 листопада в Києві», - зазначив він.
За словами Виконавчого голови ВЕФ, спільна робота над реформами в Україні є потужним сигналом і в контексті підписання Угоди про асоціацію з ЄС та ЗВТ.
«У цьому плані Давос стане тією платформою, де можна буде представити наші спільні напрацювання. Це початок довготривалого, перспективного процесу для того, щоб Україна подолала свій перехідний період під Вашим керівництвом. Програма наших реформ сприятиме тому процесу, який розпочнеться після підписання Україною Угоди про асоціацію та ЗВТ», - сказав Клаус Шваб.
«Я розглядаю нинішню зустріч, заходи у Вільнюсі та подальші заходи у Давосі як можливість посилити той бренд, який ми спільно створюємо, з тим, щоб залучити до України прямі іноземні інвестиції, і те, що після підписання Угоди про асоціацію Україна стане важливим партнером не лише для європейських країн, а й в усьому світі», - додав він.
Для довідки:
Регіональний економічний форум, який проводиться в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), відбудеться в Києві 5-6 листопада під егідою Президента України Віктора Януковича. ВЕФ - міжнародна неурядова організація, відома проведенням щорічних зустрічей у Давосі. Предметом обговорення на цих зустрічах є найгостріші світові проблеми, включно з охороною здоров'я та охороною навколишнього середовища. Під час Давоського форуму у 2014 році Україна планує представити три сценарії економічного розвитку, над складанням яких працювали понад 200 представників вітчизняного та закордонного бізнесу.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь