ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Винні у злочинах проти Майдану мають бути покарані – Президент

Дата: 13.11.2014 10:38
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

Сьогодні існує надзвичайно високий запит у суспільстві на ефективне розслідування злочинів, які були скоєні на Майдані, заявив Глава держави на нараді з керівниками силових відомств.

Президент наголосив на важливості пришвидшення розслідування всіх злочинів проти учасників протестів на Майдані і закликав слідчі органи активізувати роботу. "Далі затягувати з цією справою ми просто не маємо права. Жодна смерть не має залишитись без покарання тих, хто виконував і організовував виконання цих злочинів", - сказав Петро Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що той факт, що підозрювані у цих злочинах особи є втікачами, не перешкоджає їх засудженню і притягненню до відповідальності. "Ініційований мною Закон дає нам підстави для заочного засудження", - підкреслив Президент.

Глава держави нагадав, що Україна подала звернення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, щоб колишнє керівництво країни на чолі з Януковичем понесло покарання згідно з міжнародним правом.

"Суспільство має знати, що влада сьогодні діє ефективно, і ті, хто вчинив злочин, вже опинилися або опиняться на лаві підсудних", - резюмував Глава держави.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема доповів Президенту про хід розслідування злодіянь проти учасників протестів на Майдані Незалежності та про результати взаємодії із Міжнародним кримінальним судом.

Зокрема, він поінформував, що вчора до Києва прибув представник міжнародного прокурора, який детально знайомиться з матеріалами справ, після чого вони будуть передані до Гааги. За словами Віталія Яреми, він також пообіцяв сприяти оголошенню у міжнародний розшук колишніх високопосадовців, щодо яких є докази причетності до скоєння злочинів на Майдані.

Генпрокурор також повідомив, що до суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників протестів. Триває розслідування злочинів, вчинених проти автомайданівців. До відповідальності притягнуто п'ятьох працівників ДАІ, у провадженні перебуває ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції.

Він також додав, що триває розслідування масового розстрілу людей на вулиці Інститутській та активістів у Маріїнському парку на вулиці Грушевського.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів про перебіг розслідування вбивств журналіста газети "Вєсті" В'ячеслава Веремія, обставин загибелі активістів Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського, масових розстрілів на вулиці Інститутській. "По вбивству В'ячеслава Веремія встановлені як замовники, так і виконавці вбивства, і вони оголошені у міжнародний розшук", - зазначив Міністр.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив про те, що затримано і заарештовано генерала з колишнього керівництва СБУ, який підозрюється в організації співпраці з групами офіцерів ФСБ Росії. Зараз встановлюється перелік осіб, які були причетні до планування та скоєння злочинів, та з'ясовується причетність іноземців до цих подій. Крім того, були затримані колишні беркутівці та представники спецназу міліції.

Глава держави закликав керівників силових відомств відзвітувати про результати розслідування цих резонансних справ публічно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь