ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітаємо хліборобів Тульчинщини із завершенням жнив !

Дата: 15.08.2018 12:39
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

Як пахне хліб? Ви знаєте, як пахне хліб?
Диханням косарів, вогнем гарячих діб,
Трудом і творчістю, людським гарячим потом,
Він пахне солодко, як пахнуть меду соти."
Жнива - це тест хліборобської майстерності, бо за їх результатами можна простежити матеріальне та фінансове забезпечення того чи іншого господарства, знання технологій виробництва і вміння їх застосовувати, вміння протистояти природним катаклізмам і бути господарем на своїй Землі.
Хлібороби Тульчинщини завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур урожаю 2018 року.
В складних умовах вирощувався цьогорічний урожай. Крім економічних труднощів, які виникали в сільгосппідприємствах, природа влаштувала аграріям випробування немилосердною жарою та посухою, а під час жнив - дощами. І все – таки, незважаючи на труднощі, в районі зібрано добрий урожай ранніх зернових, зернобобових культур та озимого ріпаку. За попередніми даними валовий збір зернових культур ранньої групи по всіх категоріях господарств склав 92,7 тис. тонн, а середня урожайність 55,0 центнерів з гектара посіву. Зібрано хороший урожай озимої пшениці – біля 59,6 центнерів з гектара.
Найвищий в районі урожай ранніх зернових отримали хлібороби СТОВ «Ульянівське» - 80,1 центнерів з гектара (голова – Мельник Петро Іванович, головний агроном – Слободянюк Ігор Миколайович). Слід відмітити, що в даному господарстві щорічно вирощують високі врожаї зернових та технічних культур. От і в нинішньому році тут отримали найвищий в районі урожай озимої пшениці - 80,1 центнери з гектара. На другому місці хлібороби ПСП «Зоря». Урожайність озимої пшениці склала 76.0 ц/га, на третьому місці аграрії ПАТ «Дружба ВМ»-67,9 ц/га та СТОВ «Суворовське» - 67,3 ц/га з гектара посіву. В Тульчинській філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» зібрали найвищий врожай озимого ріпаку – 44,8 центнерів з гектара на площі 704 га.
Ми також щиро вітаємо із досягнутими здобутками хліборобів ТОВ «Богданівське (66,0 ц/га), СТОВ »Кряж і К (63,1 ц/га), ТОВ «АК «Зелена долина» (60 ц/га), які одержали досить високі врожаї ранніх зернових культур.
Жнива завершились, проте, сільськогосподарський рік продовжується. Потрібно ще зібрати пізні сільськогосподарські культури, зберегти вирощений урожай, закласти основи врожаю наступного року. Сьогодні в усіх сільгосппідприємствах району працюють на майбутнє: проводять оранку та готують грунт під посів, готують насіння озимих та ярих культур, сіють озимий ріпак, запасаються мінеральними добривами та засобами захисту рослин для хорошого заділу на майбутній рік.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь