ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Влада і громади мають об’єднати зусилля для успішної реалізації в області концепції «Нової української школи»

Дата: 05.06.2019 15:18
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Про це йшлося вчора, 4 червня, під час наради з головами райдержадміністрацій та керівників структурних підрозділів ОДА у Тульчині, де серед інших розглядалось питання щодо реалізації «Нової української школи» у Вінницькій області.

У своєму виступі в. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк сформулював основні завдання для успішної реалізації в області концепції «Нової української школи». Посадовець охарактеризував загальні підходи до розподілу освітньої субвенції на НУШ, адже відповідно до постанови КМУ № 130 від 27 лютого 2019р. для області на новий освітній простір для НУШ виділено 43 млн. 299,2 тис. грн. з яких:

25% має йти на закупівлю дидактичних матеріалів для 1класу;

40% - на закупівлю сучасних меблів для початкових класів НУШ;

35% - на закупівлю комп'ютерного обладнання для початкових класів НУШ. Розподіл коштів з урахуванням кількості закладів, у яких є початкова школа (1-4 класи закладів загальної середньої освіти).

Співфінансування для освітньої субвенції передбачено у таких співвідношеннях: 70/30 для шкіл в містах обласного значення, тобто відповідні місцеві органи влади мають дофінансувати 30% вартості обладнання; 90/10 для шкіл в районах та ОТГ, тобто відповідні місцеві органи влади мають дофінансувати бодай 10% вартості обладнання.

Володимир Буняк назвав райони та об’єднані громади, які найбільше залучили коштів для придбання сучасних меблів, серед яких Тульчинський та Літинський райони, Іванівська, Мурафська, Джулинська, Якушинецька, Северинівська об’єднані територіальні громади.

Також посадовець зазначив : «Протягом року кожен перший клас безкоштовно отримає 2 типи наборів lego: шість цеглинок – на кожного першокласника та «lego play box» – на кожен перший клас . При цьому, набори, які були поставлені минулого року залишаться для користування цьогорічним першокласникам».

На завершення доповіді Володимир Буняк презентував присутнім на нараді «Карту освітнього простору Вінниччини».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь