ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк: «Влада у нас відкрита і готова співпрацювати з громадськими організаціями»

Дата: 13.11.2013 08:47
Кількість переглядів: 325

Голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан відвідав обласну громадську організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія».
Голова організації Раїса Панасюк показала керівникові області приміщення, в якому нині працює організація, розповіла про реабілітаційні програми для людей, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, про діяльність сервісного центру і служби перевезення людей на візках, познайомила голову ОДА зі своїми колегами і з людьми, які проходять курс реабілітації.
«Гармонія» планує переїхати в нове приміщення (на вулиці Винниченка, 5), де буде набагато більше можливостей для реабілітації людей на візках.
«Люди на візку вчаться у нас адаптувати простір до своїх потреб, користуватися побутовими приладами, отримують навички самообслуговування і вчаться робити це вдома, – повідомила Раїса Панасюк і показала гостям проект майбутнього реабілітаційного центру, який діятиме у новому приміщенні.
Під час зустрічі Іван Мовчан і Раїса Панасюк обговорили проблему реабілітації людей з інвалідністю, які проживають за межами обласного центру. Для її розв’язання вирішено створити схему підвозу клієнтів організації з районів і забезпечення їх проживання у Вінниці на час проходження реабілітаційного курсу.
«Я дуже вдячна Івану Михайловичу за увагу до нашої організації, за те, що він не залишається осторонь наших проблем. Влада нас розуміє і це дуже важливо. Коли я про це розповідаю в інших областях, мені не вірять, бо не скрізь люди з особливими потребами можуть достукатися до влади, – поділилися враженнями від зустрічі Раїса Панасюк. – Мета нашого центру – щоб люди не постійно були нашими клієнтами, а з нашою допомогою вчилися жити самостійно і повноцінно. Тому дуже важливо охопити такою роботою якомога більше людей, які цього потребують. Я дуже рада, що влада у нас відкрита і готова співпрацювати з громадськими організаціями, не відмахується від проблем людей з особливими потребами».
Вражений побаченим і почути у «Гармонії», голова ОДА сказав:
«У центрі кожної справи має бути людина, її енергія, бажання працювати. Не в кожному районі є такі люди, які можуть так ефективно працювати, як працює «Гармонія» під керівництвом Раси Панасюк, тому ми повинні організувати роботу так, щоб використати досвід організації та її потенціал для реабілітації людей на візках, які живуть у районах області. Ми готові сприяти розв’язанню проблеми приїзду людей з інвалідністю на реабілітацію в центр «Гармонія». Реконструкція нового приміщення для діяльності центру і створення системи надання допомоги клієнтам організації будуть під особливим контролем. Діяльність «Гармонії», її співпраця з владою і різними установами та організаціями – приклад ефективної взаємодії влади з громадськими формуваннями та інтеграції людей з інвалідністю у суспільство. Президент України Віктор Янукович надає цій справі важливого значення, і ми на місцях повинні робити все для того, щоб громадські організації були почуті, а їхній досвід ефективно використовувався на благо суспільства».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь