ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Володимир Хоменко: Європа сприятиме Україні у боротьбі з виведенням тіньових коштів

Дата: 19.09.2014 14:42
Кількість переглядів: 287

Під час Другого форуму керівників органів податкових розслідувань у Гаазі Перший заступник Голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко розповів, що Європа сприятиме Україні у боротьбі з виведенням тіньових коштів.
Делегація Державної фіскальної служби на чолі з Першим заступником Голови ДФC Володимиром Хоменком взяла участь у Другому форумі керівників органів податкових розслідувань, що пройшов у Гаазі, Нідерланди.
Під час Форуму Володимир Хоменко зазначив, що сьогодні, в умовах необхідності захисту економічних інтересів як України, так і країн світу, надзвичайно важливими є широка міжнародна співпраця і проведення узгоджених заходів правоохоронних та контролюючих органів усіх країн.
«Одним із пріоритетних напрямків спільної роботи є протидія схемам мінімізації податкових зобов’язань з виведенням коштів в оффшорні зони, - сказав посадовець. - Україна входить до десяти країн з найбільшим рівнем виведення капіталів до оффшорних зон. Протягом 21 року з України виведено до оффшорів близько 167 млрд. дол. США, ця сума перевищує об’єм ВВП за 2011 рік, який склав 165,2 млрд. доларів».
Представники Європолу та ОЕСР відзначили важливу роль України у проведенні Форуму керівників органів податкових розслідувань. Зокрема заступник директора департаменту податкової політики та адміністрування ОЕСР Грейс Перес-Наварро наголосила, що ініціатива з боку України стала визначальною у створенні Форуму.
Українські представники зустрілися з керівниками і високопосадовцями органів податкових (фінансових) розслідувань європейських країн, зокрема Нідерландів, Великобританії, Литви, Грузії, з представниками ОЕСР.
Крім того, Володимир Хоменко зустрівся з заступником Директора Європолу Вілом ван Гемертом. Під час зустрічі її учасники домовилися про посилення співпраці між Європолом та ДФС України в протидії економічним злочинам у контексті ратифікації Угоди про асоціацію ЄС-Україна, а також підписанням Угоди про оперативне співробітництво між Україною та Європолом. Набуття чинності цих угод допоможе реалізації ініціативи ДФС відносно розміщення контактного офіцера у штаб-квартирі Європолу, що сприятиме розвитку співпраці України з іншими країнами у процесі боротьби з транскордонною економічною злочинністю.
Володимир Хоменко також обговорив з Вілом ван Гемертом актуальність проведення в Україні фіскальної та правоохоронної реформ. Представники ДФС і Європолу відзначили важливість інституційних перетворень, що зможуть вивести на новий рівень якість фінансових розслідувань в Україні. Європол готовий всіляко сприяти Україні у цьому напрямку.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь