ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На часі – впровадження електронної касової стрічки

Дата: 11.06.2013 11:07
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

З 01 січня 2013 року в Україні діють законодавчі норми, які впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій. Дані норми Закону не передбачають нових зобов’язань для платників податків, які використовують РРО, а лише змінюють порядок звітності. Так, замість подання звітності на паперових носіях 1 раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяцем передбачено подання інформації в електронному вигляді по дротовим або бездротовим каналам зв’язку.
Здійснити перехід можливо 2 способами: шляхом придбання нової касової техніки, а саме РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних.
Наказом Міндоходів від 04.06.13 р. № 144 , який набув чинності з 04.06.13 р. викладено у новій редакції Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. Відповідно, втратив чинність наказ Міндоходів від 26.04.13 р. № 82, яким було затверджено попередню редакцію цього документа.
Відповідно до п. 3 ст. 3 Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР суб’єкти господарювання, які здійснюють операції з розрахунків за готівку або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані застосовувати РРО, що включені до Державного реєстру РРО, з додержанням установленого порядку їх застосування. Модель РРО, якої немає в Держреєстрі, застосовувати заборонено .

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь