ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Впровадження нових галузевих стандартів початкової школи обговорювали на конференції у Вінниці

Дата: 18.11.2013 10:23
Кількість переглядів: 302

Перша Міжвузівська науково-практична конференція науковців, аспірантів, педагогічних працівників та студентів відбулася у Вінницькому обласному комунальному гуманітарно-педагогічному коледжі. На конференції розглядалася одна із найактуальніших проблем, яка турбує вчених та педагогів-практиків – впровадження нових галузевих стандартів початкової школи: пошуки, проблеми, перспективи.
В роботі конференції взяли участь представники як регіональних, так і міжрегіональних вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації та загальноосвітніх шкіл м. Вінниці.
Робота конференції була побудована за принципами наступності в освіті: вихованець дитячого навчального закладу – учень загальноосвітньої школи – студент як майбутній фахівець у галузі дошкільної та початкової освіти. Під час пленарного засідання учасники конференції від науково-теоретичних положень перейшли до практичного розгляду особливостей впровадження нових Галузевих стандартів початкової школи. Доповідачами було визначено роль вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. в удосконаленні змісту вищої освіти; завідувач шкільним відділенням Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу Майданик О.В. охарактеризувала фахову підготовку вчителів початкової школи в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти; заступником директора з навчально-методичної роботи Рудою Т.В. було наголошено на важливості наступності у застосуванні здоров‘язбережувальних технологій дошкілля та початкової освіти й наочно презентовано роботу шкіл міста Вінниці за новими стандартами. Вчителі загальноосвітніх шкіл, які вже працюють за новими Галузевими стандартами, акцентували увагу учасників конференції на аналізі змістових ліній і підручників та врахуванні індивідуально-типологічних особливостей дітей.
На секційних засіданнях учасники конференції мали можливість обговорити психолого-педагогічні вимоги до організації навчального процесу у початковій школі, педагогічні технології та засоби навчання, проаналізувати сучасний урок в школі І ступеня, презентувати модель сучасного вчителя-початківця, окреслити коло проблем інклюзивної педагогіки та форми і методи роботи з батьками. Результатом пошуково-дослідної роботи студентів стала апробація їх творчих проектів.
Конференція окреслила коло нагальних проблем, які потребують найшвидшого вирішення. Дієвим результатом конференції стала програма узгоджених дій між усіма освітніми ланками та впровадження її у дію вихователями дошкільних навчальних закладів, вчителями загальноосвітніх шкіл та науково-педагогічними працівниками вишів усіх рівнів акредитації.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь