ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти

Дата: 15.12.2014 14:18
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

Свобода полягає в тому,щоб залежати від законів
Вольтер
День прав людини - Міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Загальної декларації прав людини у 1948 році. Загальна декларація прав людини - перший Міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей.
Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що життя, гідність людини недоторкані, що кожна людина на Землі повинна відноситися до інших толерантно, з повагою, розумінням та справедливістю. Тому що кожна людина - це цінність, неповторність, самобутність.
9 грудня 2014 року, у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах стартував Всеукраїнський тиждень права, який триватиме до 13 грудня. У рамках заходів організовано та проведено інформаційно-просвітницькі міроприємства з питань реалізації і захисту прав людини: учнівські конференції, зустрічі за «круглим столом», дискусії, майстер-класи за участю представників органів виконавчої та законодавчої влади, органів місцевого самоврядування , працівників правоохоронних органів, юстиції, районної служби у справах дітей. 10 грудня у всіх закладах освіти було проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.
З нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини, у рамках проведення Всеукраїнського тижня права, 10 грудня 2014 року на базі Тульчинської ЗШ І-ІІІст.№1 відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь: Лазарук М.Я. - начальник управління юстиції у Тульчинському районі, Гаврилюк Н.В. - прокурор Тульчинської районної прокуратури, Остропольська О.О. - директор РЦСССДМ, Поваляєва А.А. - головний спеціаліст відділу освіти Тульчинської РДА, Боєва С.П. - соціальний педагог відділу освіти, Мирончук В.О. - головний спеціаліст з питань сім’ї та молоді УСЗН, Михайленко Т.В. - в.о.головного спеціаліста ССД, Бабенко О.В. - культорганізатор ТРБДЮ, адміністрація школи, педагоги, учні 7-9-х класів.
Із вітальним словом до присутніх звернувся Третяк І.Г., директор школи. Про використання нормативно-правових документів щодо захисту прав людини, дитини, виховання поваги до закону і прав виступив Лазарук М.Я., Поваляєва А.А., Боєва С.П. акцентували увагу присутніх на проведення у закладах освіти заходів Всеукраїнського тижня права, посилення роботи з превентивного виховання учнівської молоді. Із змістовними інформаційно-просвітницькими повідомленнями про історію започаткування Міжнародного Дня захисту прав дитини, про зміст окремих статей Конвенції ООН про права дитини, дотримання обов’язків виступили учні 8-х класів. Музичним виступом усіх присутніх привітала Суліган Анастасія, учениця 5-Б класу, вихованка зразкового вокального ансамблю «Домісолька» ТРБДЮ (керівник В.Сліденко)
Члени журі, присутні взяли участь у обговоренні питань щодо участі дітей у районних заходах, конкурсах з правової освіти та виховання, переглянули плакати з антикорупційної тематики, підвели підсумки проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», районного конкурсу малюнків, плакатів та творів на тему « Я і мої права». У зазначеному конкурсі взяли участь школярі із 34-х загальноосвітніх навчальних закладів району. Учасники конкурсу продемонстрували свої знання щодо Конвенції ООН про права дитини та відобразили їх у творчих роботах: малюнках , плакатах, творах.
Переможцями та призерами конкурсу малюнка журі визначило:
І місце – Чуба Вікторія, учениця 2 класу Богданівської ЗШ І-ІІІст.;
ІІ місце – Дидинська Катерина, учениця 1-Б класу НВК ЗШ І-ІІІст. – гімназії №3;
Курапко Назар, учень 3 класу Тиманівської ЗШ І-ІІІст.;
ІІІ місце – Джумела Даяна, учениця 4 класу Кирнасівської ЗШ І-ІІст.
Переможцями та призерами конкурсу плаката стали:
І місце – Крейчі Владислав, учень 7-Б класу Тульчинської ЗШ І-ІІІст. №2;
плакатна робота учнів 8 класу Мазурівської ЗШ І-ІІст.;
ІІ місце – Бондар Владислав, учень 5-А класу НВК ЗШ І-ІІІст. – гімназії №3;
Гаврилюк Яна, учениця 8 класу Тульчинської ЗШ І-ІІІст. №1;
ІІІ місце – Мельник Аліса, учениця 7 класу Тиманівської ЗШ І-ІІІст.;
Сватко Максим, учень 6-Б класу НВК ЗШ І-ІІІст. – гімназії №3;
плакатна робота учнів 8 класу Суворовської ЗШ І-ІІІст.№1;
У номінації учнівських творів переможцями та призерами стали:
І місце – Бойко Марія, учениця 11 класу, Тиманівської ЗШ І-ІІІст.;
ІІ місце – Крохмалюк Ольга, учениця 10-Б класу, Тульчинської ЗШ І-ІІІст.№2;
ІІІ місце – Савкова Арина, учениця 9-Б класу, НВК ЗШ І-ІІІст. – гімназії №3.
У рамках вищезазначеного конкурсу були проведені презентації плакатних робіт на теми: «Наркотикам – ні!», «Молодь проти СНІДу» та «Корупції – ні».
У конкурсі «Молодь проти СНІДу» переможцем визначено Левицьку Вероніку, ученицю 8 класу Крищинецької ЗШ І-ІІІст., у конкурсі «Наркотикам – ні!» - Лапко Руслану, ученицю 5 класу Сільницької ЗШ І-ІІст.
Кращими в номінації конкурсу «Корупції – ні!» визнано роботи учнів:
Живилка Д., Яськової А. (Кинашівська ЗШ І-ІІІст.), Дякової Т. (Кирнасівська ЗШ І-ІІІст.) , Єрабакан Д., Виноградова В. (Клебанська ЗШ І-ІІІст.).
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь