ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанування жертв фашизму в роки Другої світової війни

Дата: 11.04.2016 12:42
Кількість переглядів: 354

11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів. Весь цивілізований світ пам’ятає жахливі масштаби Другої світової війни (1939 – 1945 років), багатомільйонні жертви військових та цивільних людей на фронтах, на території країн фашистського блоку, на окупованих землях в спеціально створених концентраційних таборах. Тоталітарні режими ізолювали і знищували всіх, хто думав чи діяв інакше, ніж їхні вожді. Перелік фашистських «виховних закладів» 30-х – 40-х років минулого століття загальновідомий: Бухенвальд, Маутхаузен, Майданек, Освенцим та інші.
На жаль, був у роки Другої світової війни подібний заклад і на території Тульчинщини – еврейське гетто «Мертва петля» біля села Печера. Тисячі жертв –молодих і літніх людей, жінок і дітей – свідчать про страшні злочини фашизму і нацизму. Меморіальний комплекс біля с.Печера протягом тривалого часу є об’єктом відвідування багатьох туристичних груп з різних країн світу, особливо напередодні 11 квітня чи 9 травня.
Ми пам’ятаємо всіх, кого навіки забрала Друга світова війна! Ці уроки історії особливо актуальні сьогодні, коли ми захищаємо незалежність і суверенітет України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь