ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Встановивши будинковий лічильник і утепливши будинок можна зекономити до 80% в оплаті за опалення

Дата: 02.12.2016 09:36
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

«Будинковий та квартирний лічильник обліку спожитого тепла, встановлені разом із системою регулювання та утепленням будинку дають найбільший вплив на платіжку. Економія на оплаті за опалення може становити до 80% у разі якщо будинок добре утеплений» - на цьому наголошує заступник голови Вінницької облдержадміністрації Василь Броварник.

Перевага індивідуального теплового лічильника полягає в тому, що його встановлюють в квартирах разом із засобами регулювання, і споживач сплачує виключно за реально спожите ним тепло. Якщо в квартирі комфортна для проживання температура і немає потреби вмикати батареї, то відповідно рахунок за опалення буде маленьким. І навпаки: чим більше гріють батареї, тим більша платіжка.

«Тому і виходить, що трикімнатна, до прикладу квартира, може отримати менший рахунок, ніж двокімнатна (у обох випадках квартирні теплові лічильники). Бо одні мешканці почуваються комфортно при +20, інші +26, але за свій додатковий комфорт сплачують вони самі, а не всі мешканці будинку. При тому, всі мешканці будинку рівно сплачують за опалення місць загального користування» - відзначає Василь Броварник.

На жаль, будинків в Україні, де передбачено встановлення індивідуального теплового лічильника (однотрубна схема з горизонтальний розводкою), дуже мало – всього до 10%. Але, якщо у вас є така нагода, скористайтеся нею і платіть рівно стільки – скільки спожили тепла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь