ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як надати пояснення до декларації, якщо ви звітуєте через Інтернет?

Дата: 04.11.2014 16:19
Кількість переглядів: 325

Платники податків мають змогу подавати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв'язку. У разі, якщо у вас виникла необхідність подати разом з такою декларацією доповнення до неї, які складаються в довільній формі, не мають затвердженого формату (стандарту) електронного вигляду та вважаються невід'ємною частиною податкової декларації, ви можуть зробити це наступним чином.
Пояснення, копії дозволів тощо подаються до контролюючих органів особисто або через уповноважену на це особу. Також такі доповнення до декларації можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. Крім того, таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.
Нагадаємо, податкова декларація подається за вибором платника в один із таких способів:
а) особисто платником або уповноваженою на це особою;
б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
в) засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
При поданні податкових документів в електронній формі телекомунікаційними каналами зв'язку платник податків повинен створити податковий документ в електронному вигляді відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.
Відповідна норма визначена пунктами 46.4 та 49.3 Податкового кодексу України та Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку, затвердженою наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233. Також з цим та іншими роз'ясненнями можна ознайомитися на офіційному веб-порталі ДФС України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз'яснення у категорії 135.03).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь