ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як обрати сімейного лікаря

Дата: 21.03.2018 15:14
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Адміністрація Тульчинського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги повідомляє, що Міністерством охорони здоров’я України визначено наступні етапи реформування первинної ланки, їх терміни:
І квартал 2018р. – початок підготовчого періоду (автономізація закладів первинної медичної допомоги шляхом перетворення КУ «Тульчинський РЦПМСД» в комунальне некомерційне підприємство),
ІІ квартал 2018р. – старт приписної кампанії,
ІІІ квартал 2018р. – початок укладання договорів автономних закладів первинної ланки з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Початок фінансування закладів за новою моделлю,
IV квартал 2018р. – продовження укладання договорів закладів первинної ланки з НСЗУ.
На протязі ІІ кварталу 2018р. під час проведення кампанії з вибору лікаря з надання первинної допомоги пацієнти підписуватимуть декларації з обраними лікарями.
Нагадаємо, що лікарем з надання первинної допомоги може бути лікар загальної практики – сімейний лікар, педіатр, або терапевт.
Пацієнт може обрати для себе будь якого лікаря, незалежно від місця реєстрації чи проживання.
Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем, - ваш паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи обох його батьків або опікунів.
Декларація про вибір лікаря первинної допомоги повідомляє державу, що конкретний лікар буде отримувати гроші за ведення конкретного пацієнта.
Декларація підписується безстроково, тобто вам не потрібно буде пере підписувати її щороку. З іншого боку, якщо ви вирішите підписати угоду з іншим лікарем, то це можна зробити у будь-який час.
Основний спосіб заповнення декларації – електронний (лікар внесе ваші дані в систему та роздрукує декларацію, яку ви підпишете у 2-х примірниках – один залишається у вас).
Один лікар може обслуговувати максимум 2 тисячі пацієнтів.
Ви зможете звертатись до вашого лікаря з будь якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям.
Крім безпосереднього обстеження і лікування, сімейні лікарі в разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписувати рецепти на ліки, в т.ч. які підпадають під програму «Доступні ліки» (безкоштовні ліки в аптеці, за які платить держава) та будь які медичні довідки.
Тож з цих міркувань краще обрати лікаря, який практикує поруч з вами – це скоротить витрати часу на дорогу.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь