ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як повідомити в податкову інспекцію про новоприйнятого працівника

Дата: 05.02.2015 16:34
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

Нововведеннями в трудове законодавство передбачено, що починаючи з 1 січня 2015 року працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням.
Окрім того перед роботодавцем виникає обов’язок щодо повідомлення в контролюючі органи, які здійснюють адміністрування єдиного внеску про новоприйнятих робітників. Порядок подання такого повідомлення має затверджуватись Кабінетом Міністрів України.
Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ звертає увагу платників , оскільки на сьогоднішній день відсутній Порядок зазначеного повідомлення Державна фіскальна служба України рекомендує тимчасово інформацію про прийнятого працівника відображати в Таблиці 5 Додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. До прийняття відповідного порядку заповнена Таблиця 5 буде вважатися «повідомленням», яке подається у складі обов’язкової звітності за календарний місяць до податкової інспекції за основним місцем обліку платника з зазначенням трудових відносин з прийнятими працівниками.
Тобто, при кожному прийнятті найманця на роботу, титульний аркуш з таблицею 5 додатка 4 до Порядку подавати не потрібно.
Нагадаємо, що Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів фіскальної служби за січень 2015 року подається – не пізніше 20 лютого.
Додамо, що у разі порушення норм законодавства про працю запроваджені нові штрафи які є фінансовими санкціями і накладаються незалежно від адмінштрафів.
Довідково повідомляємо, що вищезазначені зміни в трудове законодавство внесені Законом України від 28.12.2014 р. №77 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» до Кодексу законів про працю, а рекомендації щодо подання повідомлення про прийняття на роботу до органів фіскальної служби зазначені в листі ДФС України від 29.01.2015р. №2627/7/99-99-17-03-01-17.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь