ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Який порядок обкладення ПДВ новорічних подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей?

Дата: 09.12.2014 11:44
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Який порядок обкладення ПДВ новорічних подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей?
Відповідно до Закону від 30.11.2000 р. № 2117-III «Про звільнення від оподаткування грошових коштів, які спрямовуються на проведення новорічно-різдвяних свят для дітей та на придбання дитячих святкових подарунків» звільняються від оподаткування ПДВ операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів ФСС страхування з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій. При цьому суми податку, сплачені виробниками дитячих святкових подарунків за придбання сировини та матеріалів для їх виробництва, відносяться до складу валових витрат і до податкового кредиту не включаються.
Цей Закон діє щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.
Тобто операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів ФСС з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій, щорічно в період з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року, звільняються від оподаткування ПДВ.
Дитячі новорічні подарунки: як відобразити у формі № 1ДФ та оподаткувати ПДФО
Вартість дарунків, яка не перевищує 50 % однієї заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, відображається у податковому розрахунку за формою № 1ДФ за ознакою доходу «160».
Якщо вартість дитячих новорічних подарунків та квитків, яка надається платнику податків, перевищує у 2013 році 573,50 грн., у 2014 році — 609 грн., то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставками 15 % та/або 17 % та відображається у податковому розрахунку за формою № 1ДФ за ознакою доходу «126» як додаткове благо.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь