ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 1 вересня підвищать пенсії і зарплати. Прем’єр-міністр назвав цифри

Дата: 31.08.2015 14:47
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

З 1 вересня в Україні буде підвищено розмір мінімальної заробітної плати, пенсії, стипендії та зарплати для бюджетників. Про це 30 серпня у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава уряду Арсеній Яценюк.
А.Яценюк нагадав, що чинний закон передбачав зростання мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму з 1 грудня, але "це відбудеться раніше". "До Верховної Ради вноситься закон для підвищення соцстандартів для близько 12 мільйонів українців", - заявив глава уряду. За словами А.Яценюка, виплати з 1 вересня планується збільшити кільком категоріям працівників бюджетної сфери.
Відтак, виплати вчителям зростуть на 474 - 605 грн (в залежності від категорії), сімейним лікарям - на 453 грн, медсестрам - на 304 грн., працівникам соцсфери - на 304 грн, працівникам культури (зокрема, бібліотекарям) - на 348.
"Стипендія студентам - їх близько 1,5 мільойна – які навчаються у вишах 1-2 категорії - зросте на 112 грн, у вишах 3-4 категорії – на 95 грн", - зазначив Яценюк.
Виплати одиноким матерям зростуть на 350 - 727 грн. "Пенсіонери, яких близько 7,5 млн. осіб – будуть отримувати мінімальну пенсію у розмірі 1074 грн. Особи з особливими потребами отримають додатково 100-200 грн", - повідомив прем’єр. Також він наголосив, що мінімальна заробітна плата зросте з 1218 до 1378 гривень.
"Це означає, що зарплата має зрости не лише у соцсфері, а в цілому по економіці", - додав А.Яценюк. За словами прем’єр-міністра, загальний фінансовий ресурс, який необхідно було знайти для підвищення заробітніх плат, пенсій, виплат та інших соціальних стандартів, становив близько 10 мільярдів гривень.
Також А.Яценюк зазначив, що у серпні за рахунок детінізації і боротьби з корупцією у Державній фіскальній службі вдалося додатково зібрати майже 2 мільярди гривень податку на додану вартість. "Це те, що раніше розкрадалось по кишенях корупціонерів, і це те, що зараз потрапило в державну казну", - заявив глава уряду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь