ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З нагоди Дня усиновлення

Дата: 01.10.2018 15:27
Кількість переглядів: 212

26 вересня 2018 року службою у справах дітей районної державної адміністрації було організовано та забезпечено участь прийомних батьків з прийомних сімей нашого району та дотичних до соціальної роботи фахівців у VII Обласному форумі з нагоди Дня усиновлення, організаторами якого є служба у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації.
Даний захід було проведено в приміщенні Вінницького коледжу культури та мистецтв ім. Миколи Леонтовича. На форумі побували понад триста осіб з усіх районів та міст області – сім’ї усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, керівники обласних управлінь, дотичних до охорони дитинства, студенти – майбутні педагоги та соціальні працівники.
Слова вдячності за їхню щоденну копітку працю висловила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош. Як зазначила очільниця, керівництво держави займає активну позицію щодо усиновлення дітей. Політика у сфері усиновлення є виваженою, послідовною та спрямованою на підтримку національного усиновлення і розвиток інших форм сімейного виховання.
«Цьогоріч минає десять років з тих пір, як прекрасне свято День усиновлення запроваджено на державному рівні. Ми хочемо підвести своєрідні підсумки нашої діяльності, аби відслідкувати ті позитивні зміни, які відбулися в політиці держави за цей період», – зауважила керівник служби. Вона також нагадала, що влітку 2017 року в Україні розпочалася реформа системи інтернатних закладів. «За складною назвою «деінституціалізація» криється проста й зрозуміла ідея – використати всі можливості підтримки сім’ї, аби запобігти розлуці дітей з батьками та влаштуванню їх до інтернатних закладів, поступовій відмові від великих дитячих інституцій, одночасно з розвитком усиновлення», – зазначила Тетяна Дорош. Сімейні форми виховання сьогодні в Україні вважаються пріоритетними.
«На сьогодні в області є 2,5 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Фактично 93% з них виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, знаходяться під опікою чи піклуванням та не позбавлені родинного тепла. Зараз в інтернатних закладах області навчаються 133 дитини-сироти, та дітей, позбавлених батьківського піклування, а коли ми свого часу тільки починали цей шлях, їх було понад тисячу. Загалом же за останні десять років на Вінниччині усиновлено 750 дітей», – наголосила Тетяна Дорош.
За ці роки чимало прийомних батьків були нагороджені державними нагородами. Так, «Орденом Княгині Ольги» ІІІ ступеня нагороджено сім вінничанок, батька-вихователя Павла Нетребського нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
Учасників форуму вразив той факт, що чимала кількість усиновлювачів взяли участь у захисті нашої держави на Сході та, попри "імунітет" від мобілізації, були учасниками антитерористичної операції. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих і віддали данину вдячності тим, хто стоїть на сторожі миру.
У рамках форуму родини Вінниччини, що створили дитячі будинки сімейного типу, поділилися особистими історіями усиновлення дітей, їхніми талантами, навчальними та професійними здобутками.
Нагадаємо, День усиновлення в Україні щороку відзначається 30 вересня, в день християнського свята Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь