ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Захист прав дитини – один із першочергових обов’язків держави

Дата: 16.12.2013 14:19
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

На цьому акцентував увагу голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан 16 грудня під час щопонеділкової оперативної наради з керівниками департаментів та служб області.
«Створення дієвої системи захисту прав дітей та забезпечення повноцінного її функціонування – одне з найголовніших завдань держави і першочерговий її обов’язок. На території Вінниччини ми значну увагу приділяємо питанню охорони дитинства і маємо вже чимало напрацювань у цьому напрямку», - наголосив очільник регіону Іван Мовчан.
Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, станом на 1 грудня 2013 року на Вінниччині нараховуються 152 прийомні родини та 40 дитячих будинків сімейного типу, вихованням в яких охоплено 552 дитини. «Лише протягом поточного року створено 27 нових прийомних сімей і 8 дитячих будинків сімейного типу. І таким чином, Вінницька область має показник охоплення дітей альтернативними формами сімейного виховання на рівні 85,9 %. А це серйозний результат», - зазначила Любов Спірідонова, підкресливши водночас, що соціальні гарантії держави для цієї категорії родин у поточному році виплачені повністю.
Заступник голови ОДА зауважила, що із 2 837 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що проживають у Вінницькій області, 306 осіб виховуються в інтернатних закладах регіону. У перспективі ці діти теж мають бути охоплені альтернативними формами сімейного виховання та усиновлені.
Протягом поточного ж року свої родини знайшли 74 дитини Вінниччини.
Любов Спірідонова також наголосила, що всі зобов’язання, взяті на себе державою і Вінницькою областю зокрема, у 2013 році виконані. Та запевнила: робота щодо захисту прав дітей на території регіону продовжуватиметься й надалі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь