ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закінчується термін подання декларації з метою отримання права на податкову знижку від громадян за наслідками 2015 року

Дата: 23.11.2016 14:04
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

Акцентуємо Вашу увагу на тому, що у зв’язку з закриттям року, просимо не зволікати з поданням декларації з метою отримання права на податкову знижку від громадян - не відкладати її подання на останні дні року.
Нагадаємо:Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, у разі реалізації права на податкову знижку. Згідно з положеннями ст. 166 Податкового кодексу платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками минулого (2015) податкового року.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, — це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку — резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів — фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Кодексом.

Витрати, дозволені до включення до податкової знижки: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом; сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання; страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески у рамках недержавного пенсійного забезпеченн; суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій; суми витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита.

Відповідно до пункту 166.1 статті 166 Податкового кодексу України своє право на отримання податкової знижки платник податку може використати протягом року до 31 грудня.
Для реалізації права на податкову знижку платнику податку необхідно заповнити та подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан та доходи і додаток 6 до неї.

До декларації треба додати, якщо декларацію подають батьки:
ксерокопія та оригінал договору з навчальним закладом;
ксерокопії та оригінали квитанцій про сплату за навчання у 2015 році;
ксерокопія та оригінал свідоцтва про народження дитини;
ксерокопія та оригінал ідентифікаційного номеру дитини;
ксерокопія та оригінал ідентифікаційного номеру батьків;
довідка про нараховану заробітну плату, утриманий податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок, застосування податкової соціальної пільги.

У декларації слід зазначити (підтвердити), що другий з батьків не користується правом на податковий кредит на таке навчання.

Для подання декларації громадянам необхідно звернутися до Центру обслуговування платників за адресою: Тульчин, вул.. М.Леонтовича, 51 ЦОП, перший поверх , каб.13 або вікно 6


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь