ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Місячник Цивільного захисту "Запобігти, врятувати, допомогти"

Дата: 10.09.2015 15:36
Кількість переглядів: 477

Фото без опису

Сектор цивільного захисту райдержадміністрації повідомляє, що з 17 вересня по 17 жовтня 2014 року у Тульчинському районі проводиться Місячник Цивільного захисту

Головна мета місячника - роз'яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання населення поводженню в екстремальних умовах, пропаганда діяльності єдиної системи цивільного захисту та її структурних підрозділів.

З початку року на території району сталося 55 некласифікованих надзвичайних подій, 1 надзвичайних ситуацій згідно Державного класифікатора. Станом на 1.09.2014 р. в надзвичайних подіях загинуло 26 людей. В дорожньо-транспортних пригодах - 7, в пожежах - 2, загибелі людей на водних об’єктах району не зареєстровано в інших подіях 17 осіб. Також з початку року було виявлено та знешкоджено 11 вибухонебезпечних предмета часів Великої Вітчизняної війни.

До участі в організації і проведенні місячника активно залучаються фахівці галузі цивільного захисту на районному рівні, представники районних спеціалізованих служб цивільної оборони, галузі освіти, підприємств, установ і організацій, засобів масової інформації.
В ході місячника проводяться такі заходи :
- районний огляд-конкурс серед підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності на кращу навчально-матеріальну базу з цивільної оборони, за їх підсумками обласний огляд-конкурс;
- виступи фахівців та працівників системи цивільного захисту у ЗМІ;
- в навчальних закладах дні відкритих дверей із демонстрацією пізнавального матеріалу з питань пропаганди здорового, активного способу життя, дитячих конкурсів з оцінки можливостей дітей орієнтуватися в надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також пропаганда і популяризація основ безпеки життєдіяльності;
- виставки дитячих робіт з висвітлення знань з основ безпеки життєдіяльності, конкурси на кращу стіннівку з відповідної тематики;
- змагання сандружин підприємств та санпостів навчальних закладів із залученням представників Червоного Хреста;
- заняття з непрацюючим населенням щодо надання першої медичної допомоги в разі виникнення нестандартної ситуації (в консультаційних пунктах району при сільських, селищних радах);
- демонстрація відеофільмів, видання та розповсюдження пам'яток, плакатів, листівок, звернень до громадян .
ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТУЛЬЧИНЩИНИ!
Ваша активна участь, сумлінне і творче ставлення до заходів місячника підвищать знання і вміння кожного захистити себе та оточуючих від наслідків надзвичайних ситуацій та нещасних випадків!
Дотримуйтесь заходів безпеки на виробництві та в побуті.
Будьте обережними на воді, з вогнем, під час стихійного лиха, при виявленні вибухонебезпечних предметів, збиранні і вживанні грибів, при поведінці з вогнем в екосистемах та побуті; при виявленні невідомих чи підозрілих предметів.
Навчайтесь застосовувати засоби індивідуального захисту та діяти під час надзвичайних ситуацій і подій, швидко та якісно використовувати знання щодо надання само- та взаємодопомоги.
Для отримання фахової допомоги звертайтесь в консультаційні пункти з питань цивільного захисту при ЖЕО та сільських (селищних) радах.
Запрошуємо до спілкування із фахівцями сектору цивільного захисту громадян, яких турбують ті чи інші питання організації та проведення заходів цивільного захисту.

Адреса сектору: м. Тульчин,
вул. Леніна,1
тел. 2-22-79

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь