ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заповнюємо алкогольно-тютюнову звітність: запитання та відповіді від ДФСУ

Дата: 11.05.2016 10:05
Кількість переглядів: 250

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" роз'яснили деякі нюанси заповнення та подання звітності про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

1) В яких одиницях виміру заповнюється звіт № 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі» та який порядок округлення показників при заповненні звіту?

Показники звіту № 1-РА заповнюються в тис. дал з округленням до шести знаків після коми (наприклад 0,5 л відображається як 0,00005 тис. дал).

2) Який порядок заповнення інформації про ліцензії у звітах № 1-РА та № 1-РТ, якщо суб’єкт господарювання має декілька ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами?

При заповненні інформації про ліцензії у полі, в якому зазначаються реквізити респондента звіту № 1-РА та звіту № 1-РТ вказується реєстраційний номер та строк дії отриманої ліцензії.

Якщо суб’єкт господарювання має декілька діючих ліцензій у звітному періоді на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, то замість реєстраційних номерів таких ліцензій потрібно вказати кількість отриманих ліцензій. У такому випадку строк дії ліцензій не заповнюється.

3) В яких одиницях виміру заповнюється звіт № 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі» та який порядок округлення показників при заповненні звіту?

При складанні звіту № 1-РТ відображаються показники: для сигарет з фільтром, сигарет без фільтра, сигар в млн. штук, для інших тютюнових виробів в млн штук або тоннах з округленням до шести знаків після коми. Наприклад, 1 сигара відображається як 0,000001 млн штук, одна пачка сигарет з фільтром (20 шт.) – як 0,000020 млн штук, тютюнові вироби, що обліковуються в одиницях маси відображаються в тоннах: 1 г = 0,000001 т.

4) Чи потрібно СГ, який придбав у виробника спирт для технічних потреб, подавати звіт про використання спирту до контролюючого органу?

Законом №481/95-ВР не передбачено подання до контролюючих органів звітів про використання спирту, який придбано суб’єктами господарювання для технічних потреб.

5) Як заповнюються звіти щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв з використанням кодів продукції: 33 вина виноградні (у тому числі за кодами 34 – 39); 40 виноматеріали (у тому числі за кодами 41 – 46); 59 лікеро-горілчані вироби (у тому числі за кодами 60 – 63) та чи вважається порушенням відображення продукції лише за кодами 33, 40, 59?

Продукція, яка відносяться до кодів 34-39, 41-46, 60-63 відображається у звітах щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв двічі: перший раз як самостійний код та вид продукції (34-39, 41-46, 60-63) та другий – у складі відповідного коду та виду продукції, до складу якого такий код та вид віднесено (33, 40, 59).

Тобто значення показників продукції:

за кодом 33 «Вина виноградні»повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 34 – 39;

за кодом 40 «Виноматеріали» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 41 – 46;

за кодом 59 «Лікеро-горілчані вироби» повинно дорівнювати або перевищувати сумарне значення показників за кодами 60 – 63.

6) Яку звітність про обсяги роздрібної торгівлі подають СГ, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, який граничний термін подання такої звітності та за який звітний період вона подається вперше?

Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами щомісяця до 10 числа (9 число – останній термін подачі) засобами електронного зв’язку у порядку, передбаченому для податкової звітності, подають до органу ДФС за місцем реєстрації такого суб’єкта господарювання звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв та/або тютюнових виробів у роздрібній мережі за встановленою формою.

Перший звітний період – квітень 2016 року, останній день подачі звіту за квітень 2016 року – 10 травня.

7) Який граничний термін подання звітності про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів - до 10 числа наступного місяця чи включно 10 числа?

Граничним терміном подання звітності про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів є 9 число наступного місяця.

В разі, якщо закінчення строку подання звітності припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь