ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тульчинській райдержадміністрації

Дата: 11.11.2015 09:44
Кількість переглядів: 297

10 листопада 2015 року відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Тульчинській райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови адміністрації Віталія Побережника.
У роботі засідання комісії взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств різної форми власності, що займаються утриманням та розведенням свиней, керівники мисливських господарств та угідь, директори агропродовольчих ринків, директора м’ясопереробних підприємств, голови сільських та селищних рад району.
На порядку денному комісією було розглянуто конкретні проблеми щодо епізоотичної ситуації по африканській чумі свиней (АЧС) та сказу. Начальник управління ветеринарної медицини у Тульчинському районі Степан Онуфрійчук повідомив, що епізоотична ситуація в світі щодо африканської чуми свиней залишається надзвичайно складною.
Згідно з офіційними повідомленнями міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ)
з початку 2015 року африканську чуму свиней зареєстровано у 8 країнах світу.
Починаючи з 2012 року в Україні зареєстровано 39 випадків.
Аналізуючи загальну епізоотичну ситуацію в державі, можна зробити висновок, що при існуючих загрозах АЧС принципові рішення ДНПК та їх виконання є, мабуть, чи не єдиним механізмом збереження благополучної ситуації в районі. Можливість залучення до роботи комісії представників сільських та селищних рад району дає змогу довести проблематику та інформацію про існуючі загрози до свідомості кожного громадянина району.
У цьому році тричі засідання ДНПК проводились з приводу запобігання виникненню та поширенню АЧС в нашому районі.
Також на засіданні розглянули епізоотичний стан по сказу тварин в районі. З початку року в районі зареєстровано 17 випадків захворювань тварин на сказ:
  • червоної лисиці – 6 випадків,
  • борсука – 2 випадки,
  • собаки – 2 випадки,
  • кота – 1 випадок,
  • ВРХ – 4 випадки,
  • куниці – 1 випадок.
  • тхора – 1 випадок.
Одним із наймасовіших видів хижаків, які мешкають на території району, сьогодні є лисиця. Вона є основним джерелом вірусу сказу, а потенціальним – безпритульні собаки та коти.
З метою обмеження поширення сказу в районі управлінням ветеринарної медицини у Тульчинському районі здійснюється комплекс ветеринарно – санітарних заходів, епізоотичний і епідеміологічний моніторинг, вакцинація домашніх тварин.
Водночас здійснюється контроль за епізоотичною ситуацією по сказу в мисливських та лісових угіддях шляхом проведення лабораторно – діагностичних досліджень.
За підсумками засідання дано ряд доручень відповідальним керівникам служб та установ району.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь