ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Дата: 12.07.2019 10:37
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

11 липня 2019 року в конференцзалі райдержадміністрації та районної ради під головуванням заступника голови районної ради Надії Григорьєвої, за участі голови районної державної адміністрації Віталія Чуби та першого заступника голови районної державної адміністрації Олега Боровського відбулось засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.
Відповідно до плану роботи Координаційної ради на порядок денний було винесено цілий ряд питань.
По питанню «Про стан національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді» проінформували начальник відділу освіти, молоді і спорту районної державної адміністрації Сергій Чепернатий та районний військовий комісар Роман Сватко.
Рішенням 28 сесії районної ради 7 скликання від 20 грудня 2018 року затверджено районну програму військово-патріотичного виховання, підготовки молоді до військової служби, рекламування та пропагування військової служби за контрактом в Збройних Силах України, мобілізації населення та зміцнення територіальної оборони на період з 2019 по 2021 роки; рішенням 31 сесії районної ради 7 скликання від 20 червня 2019 року затверджено «Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на період з 2019 по 2021 року».
Як зазначили виступаючі, національно-патріотичне виховання молоді є одним із пріоритетних напрямів роботи в закладах загальної середньої освіти району, реалізується ряд заходів з даного питання і районним військовим комісаріатом.
По питанню «Про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території району» проінформував начальник Тульчинського відділення поліції Немирівського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Василь Костишен, зауваживши, що за звітній період в Тульчинському ВП Немирівського ВП ГУНП в журналі єдиного обліку зареєстровано 2566 заяв і повідомлень, із числа всіх зареєстрованих заяв – 272 з ознаками кримінального правопорушення.
Працівниками сектору превенції Тульчинського ВП НВП ГУНП з початку року було виявлено 734 адміністративних правопорушень (по відділенню – 2108).
Пріоритетними напрямками роботи ювенальної превенції є забезпечення безпеки та захисту дітей, протидія насильству та жорстокості серед підлітків. Станом на 30.06.2019 р. працівниками ювенальної поліції Тульчинського ВП НВП ГУ НП у Вінницькій області, за активної співпраці зі службами та відділами, Тульчинською та Шпиківською ОТГ, з метою протидії дитячій безпритульності та бездоглядності, вчиненню неповнолітніми правопорушень та злочинів було проведено 37 профілактичних рейдів населених пунктів району під час яких складено 29 протоколів.
Поліцейськими постійно звертається увага на усунення причин та умов, які сприяють негативним явищам в дитячому середовищі, зокрема вживаються заходи адміністративного впливу на дорослих осіб. Так, за вказаний період до відповідальності за невиконання батьками, або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП) притягнуто 18 осіб.
В обговоренні даного питання взяла участь Яна Шкуропат – Юрківський сільський голова, акцентувавши увагу на проведенні заходів щодо попередження та профілактики злочинності, а також забезпеченню співпраці із дільничними інспекторами.
Члени Координаційної ради активно обговорили питання «Про завдання місцевих органів влади щодо збереження сільських закладів культури та хід виконання єдиної комплексної програми розвитку галузі культури та духовного відродження у Тульчинському районі на 2018-2020 роки».
Головний спеціаліст сектору культури і туризму Наталія Справник та директор Тульчинської централізованої системи Віра Вігуржинська предметно доповіли про роботу структур з даного питання.
Як було зазначено, в звітному періоді, завдячуючи спільній роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, меценатів було здійснено заходи щодо покращення матеріально-технічної бази закладів культури, зокрема, були проведені ремонтні роботи: капітальний ремонт даху Шпиківського міського будинку культури та Крищинецького сільського будинку культури, приміщення Заозерненського сільського будинку культури та Тиманівського художнього музею ім. Т.Г. Шевченка; поточні ремонти в Тульчинському районному будинку культури.
Проводилося ряд заходів щодо питання енергозбереження. Так було здійснено реконструкцію системи опалення Михайлівського та відновлено опалення Шуро-Копіївського сільських будинків культури, проведено часткову заміну вікон та дверей в районному будинку культури, Бортницькому, Ганнопільському, Михайлівському, Сільницькому, Суворовському № 2 сільських будинках культури, Тиманівському музеї історії села.
Відбулося оновлення матеріально-технічного оснащення окремих закладів культури, зокрема придбано: протягом звітного періоду заклади культури клубного типу організовували та проводили свою роботу в середньому на 300 дозвілевих об’єктах. В них працювало: клубних формувань – 205 (учасників - 2470 чол.); колективів із званням «зразковий» та «народний» - 17 (учасників 300 чол.).
Одним із пріоритетних напрямків діяльності закладів культури клубного типу є реалізація культурно-мистецьких проектів, на теренах району та за його межами.
Традиційними на теренах району є відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат. Наймасовішими є такі заходи як фестивалі народної творчості «Різдвяна зірка», «Кроковеє колесо» ім. Костя Широцького, фестиваль дитячої творчості «Дударик», родинні свята, творчі звіти народних та зразкових аматорських колективів. Традиційними та інформаційно-насиченими проводились заходи щодо вшанування пам’яті та творчості М.Д. Леонтовича.
Протягом звітного періоду було реалізовано масштабні проекти такі як Міжнародний оперний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN» та міжнародний «KIDSOPERAFEST», всеукраїнський пісенний фестиваль «Від Поділля до Карпат».
Народні та зразкові колективи брали участь та займали призові місця в районних, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних фестивалях, конкурсах, в т.ч.:
За інформацією директора Тульчинської централізованої системи В. Вігуржинської за звітний період фонди районної централізованої бібліотечної системи поповнились на 147 190 примірників книг, на суму 1038,6 тис. грн.
Тульчинська районна централізована бібліотека розпочала вдруге реалізацію проекту «Підтримка жертв нацизму шляхом організації дозвілля розвиток діалогу між поколіннями, передача реальних історичних спогадів жертв нацистських переслідувань і дітей війни у місті Тульчині та приміських сільських населених пунктів» на суму 14 тис. євро.
Другий рік поспіль активно на базі Тульчинської центральної районної бібліотеки працює «Туристичний інформаційний центр».
В обговоренні даного питання брав участь Крищинецький сільський голова В.Семенюк, який поділився досвідом роботи з даного питання.
В ході розгляду даного питання було обговорено проблемні питання галузі культури та цілий ряд конструктивних пропозицій, в тому числі і щодо розширення надання закладами культури платних послуг, в рамках чинного законодавства.
Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації Шевчук М.О. проінформував членів Координаційної ради по питанню «Про станблагоустрою населених пунктів району», зокрема виступаючий акцентував увагу на підсумках другої черги об’їздів населених пунктів з даного питання. Виступ супроводжувався показом слайдів, де було продемонстровано стан вїздних знаків до населених пунктів, прилеглих територій до об’єктів соціальної сфери, спортивних та дитячих площадок, сміттєзвалищ, тощо.
З початку року було забезпечено цілий комплекс робіт, проте роботи в даному напрямку потребують постійної уваги, зауважив начальник відділу.
В обговоренні даного питання взяла участь Л.Герасименко - секретар Білоусівської сільської ради, яка зауважила про стан розвитку громади, зокрема прокладеного водогону, участі у проектах та мистецькому заході К.Широцького, благоустрої населеного пункту.
Заступник голови районної ради Н.Григорьєва та голова районної державної адміністрації В.Чуба підвели підсумки засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.
З усіх питань порядку денного Координаційної ради прийняті відповідні рішення.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь