ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання районної протиепізоотичної комісії

Дата: 10.10.2013 08:32
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

На виконання доручення Президента України від 12.07.2013 року №012/38149-01 стосовно запобігання загрозі національній безпеці України минулої пятниці перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Побережник провів засідання районної протиепізоотичної комісії. На порядку денному - надзвичайно важливе питання: ситуація в світі щодо африканської чуми свиней, яка сьогодні є вже в Білорусії і Росії. Тож існує реальна загроза занесення збудника африканської чуми свиней на територію України, області, району.
Для довідки. Станом на 1 жовтня 2013 року на території Тульчинського району всього нараховується 15125 голів свиней (в сільгосппідприємствах - 1657 гол., в приватних господарствах (фізичні особи-підприємці, приватні підприємці, фізичні особи) - 1799 гол., приватний сектор району - 11669 голів свиней). З початку року службою ветмедицини району проведено профілактичних щеплень проти класичної чуми свиней - 15206 головам, здійснено 26 перевірок свиногосподарств різної форми власності.
За рішенням комісії буде зроблено наступне: створено спільні пости та робочі групи з представників ДАІ та спеціалістів ветмедицини з метою недопущення незаконного обігу товарів, перевезення тварин і продукції тваринництва без відповідних документів, торгівлі продуктами харчування тваринного походження у невстановлених місцях та на стихійних ринках; проведення підгодівлі диких свиней з метою зменшення їх міграції; забезпечення "закритого" режиму роботи підприємств (тобто всі свиноферми мають бути обгороджені і вхід стороннім заборонений).
За словами головного держінспектора ветмедицини С.Онуфрійчука, все свинопоголів'я має пройти щеплення. Вакцина є і процес цей безкоштовний. Від власників тварин потрібне лише розуміння всієї серйозності ситуації і пильність. В разі перших ознак чуми (висока температура, плями, синюшність) господарникам варто негайно звернутися до служби ветмедицини.
Ми не маємо допустити, аби була ситуація подібна, як в Росії: всіх свиней в радіусі 25 км насильно відібрали в господарів і спалили, а в приміщеннях після хворих тварин проведено дезінфекцію і ще півроку воно має бути порожнім. Таким чином було знищено 900 тисяч поголів'я свиней.
- А це продовольча безпека країни. Тому ми маємо бути напоготові, забезпечити виконання всіх застережних заходів і довести всю серйозність даного питання до кожного селянина, який тримає в господарстві свиней.
Люди мають бути обізнаними, а їх дії з приводу вищеозначеної ситуації - на постійному контролі у відповідних служб, а також сільських і селищних голів, - зазначив присутній на засіданні комісії голова районної ради Олексій Авраменко.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь