ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання районної робочої групи з питань забезпечення детінізації економіки району

Дата: 21.06.2019 21:10
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

20 червня 2019 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олега Боровського відбулось засідання районної робочої групи з питань забезпечення детінізації економіки району. Головуючий проінформував, що в Україні триває операція «Урожай-2019». Її мета – забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичним особам, фізичним особам-підприємцям і громадянам, які є власниками земельних ділянок та власними силами обробляють такі ділянки для отримання доходу. Завданням робочої групи є упередження схем ухилення від оподаткування, виявлення та реєстрація неоформлених найманих працівників і легалізації їх заробітної плати, тобто максимальне забезпечення детінізації аграрного сектору економіки.
Головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Немирівського управління ГУ ДФС у Вінницькій області Артур Яремчук проінформував, що працівниками фіскальної служби разом з членами робочої групи будуть ретельно вивчатись питання щодо повноти і правильності сплати земельного податку та орендної плати за землю, встановлення реальної кількості працівників, задіяних у сільськогосподарських роботах. Він зауважив, що, згідно із законодавством про працю, юридичні особи та фізичні особи-підприємці за фактичний допуск одного працівника до роботи без трудового договору, оформлення його не на повну ставку в разі фактичного виконання роботи цілий день або виплату заробітної плати в «конверті» сплатять 125 190 гривень.
Також, згідно зі статтею 41 КУпАП за фактичний допуск працівника до роботи без трудового договору на керівника підприємства накладається штраф від 8,5 до 17 тисяч гривень.
Отже, один «нелегал» підприємству може обійтися до 142 190 гривень. Крім того, йому доведеться сплатити ще й офіційну зарплату, не нижчу від середньої, за відповідним видом економічної діяльності в регіоні.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь