ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Затверджено Концепцію Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року

Дата: 10.10.2018 16:32
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє про те, що 10 жовтня 2018 року Уряд на своєму засіданні ухвалив розпорядження Кабінету Міністрів України „Про схвалення Концепції Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року”.
Зазначене розпорядження розроблено Міністерством соціальної політики України на виконання пункту 359 Плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 244-р. та в зв'язку з необхідністю нормативно-правового забезпечення умов запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
Щороку від насильства в Україні страждає близько 100 тисяч осіб, 90 % із яких – жінки.
Насильство, як одна із форм грубого порушення прав людини, є гострою соціальною проблемою, від якої страждають і жінки, і чоловіки, і діти. Найбільш вразливими є жінки та діти. Також до групи підвищеного ризику потрапляння у ситуацію насильства належать люди з інвалідністю, люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки із сільської місцевості.
Постраждалі від домашнього насильства, переважно жінки, не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов’язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.
Метою прийняття програми є забезпечення розбудови системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі відповідно до міжнародних стандартів і Закону України „Про запобігання та протидію домашньому насильству” в умовах децентралізації та запровадження комплексних дій та заходів, спрямованих на зменшення масштабу цього явища.
Прийняття розпорядження створює можливості знизити рівень домашнього насильства, насильства за ознакою статі та забезпечити захист прав постраждалих осіб через удосконалення системи запобігання та протидії такому насильству, удосконалення відповідної нормативно-правової бази, запровадження дієвих механізмів взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
Довідкова інформація: станом на 01.10.2018 року до правоохоронних органів надійшло 208 звернень щодо вчинення домашнього насильства, з них: 193 – від жінок , 15 – від чоловіків. 158 осіб перебувають на профілактичному обліку в Тульчинському відділенні Немирівського ВП ГУНП у Вінницькій області з приводу вчинення насильства в родині

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь