ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Затверджено Порядок скасування штрафних (фінансових) санкцій

Дата: 27.04.2016 12:00
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ, інформує суб’єктів господарювання, що наказом Міністерства фінансів України від 10.02.2016 №40 затверджено Порядок скасування штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення (далі - Порядок), який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 26 лютого 2016 року за №300/28430 та набрав чинності з дня його офіційного опублікування (Офіційний вісник України №20 від 18.03.2016).
Даний Порядок визначає послідовність дій контролюючих органів при скасуванні штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на суму визначеного контролюючим органом податкового зобов'язання, яку платник податків сплатив у терміни, визначені абзацом першим пункту 57.3 статті 57 Кодексу, без оскарження податкового повідомлення-рішення.
Слід звернути увагу, що норма застосовується до платників податків з річними обсягами доходів та/або операцій до 20 млн. гривень, є тимчасовою (до 31 грудня 2016 року) та стосується штрафних (фінансових) санкцій, що нараховані на суму податкового зобов'язання, визначеного контролюючим органом. Крім того, штрафні (фінансові) санкції не скасовуються у разі повторного протягом року визначення контролюючим органом суми податкового зобов'язання з одного й того самого податку або збору.
Платник податків також може, за бажанням, письмово повідомити контролюючий орган, який склав відповідне податкове повідомлення-рішення, про своє рішення скористатись правом на скасування штрафних санкцій та надати разом з таким повідомленням копії платіжних документів, згідно з якими здійснено сплату податкового зобов'язання. Проте відсутність факту надходження такого повідомлення не є підставою для відмови платнику податків у скасуванні штрафних (фінансових) санкцій.
При сплаті такого податкового зобов'язання платник податків забезпечує заповнення платіжних документів з дотриманням вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів».
При відображенні в такому платіжному дорученні роз’яснювальної інформації про призначення платежу наводиться дата і номер акта перевірки та податкового повідомлення - рішення, відповідно до якого визначено суму такого податкового зобов'язання.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь