ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території для будівництва бригади з вирощування курчат-бройлерів № 55 , на території Михайлівської сільської ради

Дата: 25.10.2018 09:35
Кількість переглядів: 574

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки
детального плану території для будівництва бригади з вирощування курчат- бройлерів № 55 , на території Михайлівської сільської ради Тульчинського району Вінницької області.
  1. Інформація про замовника :
Тульчинська районна державна адміністрація.
Юридична адреса: 23600, Вінницька обл., місто Тульчин, вулиця Миколи Леонтовича, 1
тел./ факс: (04335) 2-23-82, тел. 2-14 -63
Контактний email (сайту) rda_tulchin@vin.gov.ua
  1. Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування.
Детальний план території розробляється на земельну ділянку за межами населеного пункту для розміщення окремого об’єкта будівництва – на основі затвердженої містобудівної документації відповідно до чинного законодавства з використанням матеріалів містобудівного та земельного кадастрів.
Детальний план території для будівництва бригади з вирощування курчат- бройлерів № 55, на території Михайлівської сільської ради Тульчинського району Вінницької області, розроблено відповідно до розпорядження Тульчинської районної державної адміністрації.
Під час проектування детального плану враховано містобудівну документацію :
  • план існуючого використання земель Михайлівської сільської ради Тульчинського району Вінницької області, яких було розроблено ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» 2008 році;
  • проект районного планування Тульчинського району Вінницької області, розроблений інститутом «УкрНДІпроцивільсільбуд» у 1981році;
  • схему планування території Михайлівської сільської ради Тульчинського району Вінницької області, розроблені ДП «УКРНДІПРОЦИВІЛЬСІЛЬБУД» у 2018 р.
  • схему планування території Заозерненської сільської ради Тульчинського району Вінницької області, розроблені ДП «УКРНДІПРОЦИВІЛЬСІЛЬБУД» у 2018 р.
  1. Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів).
Вибір майданчиків будівництва проведено з урахуванням розглянутих варіантів можливого розміщення бригади і техніко- економічних міркувань з урахуванням найбільш економного використання земель. А також соціально – економічного розвитку району.
При проектуванні дотримано умови Додатку №5 «Державних санітарних правил планування та будівництва населених пунктів» (Наказ Міністерства охорони здоров’я України за №173 від 19.06.1996) та ДБН Б.2.4-3-95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств» щодо розмірів санітарно-захисної зони (СЗЗ) для планового господарства з вирощування курчат-бройлерів.
Детальний план території під будівництво бригад розроблений з урахуванням прогресивних технологій, ефективного використання території, чіткого функціонального зонування, вантажних і пішохідних потоків, створення нормативних умов для роботи підприємства.
Планувальна структура детального плану визначилася технологією виробництва, транспортними зв’язками виробничих та допоміжних будівель і споруд, існуючим рельєфом місцевості, санітарними та протипожежними нормами.
Повне найменування юридичної особи яка планує здійснювати будівництво: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВІННИЦЬКА ПТАХОФАБРИКА», код згідно з ЄДРПОУ 35878908
Інформація про суб’єкта господарювання
Юридична адреса: 24320, Вінницька обл., місто Ладижин, вулиця Слобода, будинок 141,
Поштова адреса : 24321 м. Ладижин, Вінницька обл., вул. Петра Кравчика, 9 а/я 27,
електронна адреса VB_eko@mhp.com.ua
Проектним планом передбачено розділення території бригад на наступні функціональні зони:
  • буферна зона на межі підприємства, через яку здійснюється підвезення птиці та підстилки через дезбар’єр; підвезення комбікормів до складу комбікормів та прохід працівників на територію підприємства через санпропускник;
  • зона, у якій розміщуються пташники та допоміжні споруди.
Залишки території за межею підприємств будуть використовуватися для вирощування сільськогосподарських культур.
На території кожної з бригад у межах детального плану можна виділити такі основні види (зони) використання території:
  • територія сільськогосподарського призначення – вирощування курчат-бройлерів;
  • територія сільськогосподарського призначення (вирощування сільськогосподарських культур);
  • територія транспортної інфраструктури;
  • територія зелених насаджень спеціального призначення.
Для території у межах детального плану супутні види використання не передбачаються.
Мережа проїздів на кожній із бригад вирішена з урахуванням забезпечення найкоротших виробничих зв'язків між об'єктами і зручних під'їздів до фронтів завантаження та вивантаження.
Для забезпечення потреб на бригаді передбачаються такі системи водопостачання та каналізації:
  • об’єднаного виробничо-господарсько-протипожежного водопроводу;
  • гарячого водопостачання;
  • виробничої каналізації;
  • господарсько-побутової каналізації;
  • дощової каналізації.
Джерелом водопостачання бригади № 55 є позамайданчикові мережі водопостачання ТОВ «Вінницька птахофабрика».
Схему інженерної підготовки території бригади №55 розроблено згідно планувальних рішень на топографічному матеріалі масштабу 1:1000 і виконано у відповідності з ДБН Б.2.2-12:2018.
При опрацюванні схеми були вирішені наступні основні питання:
  • раціональна організація рельєфу;
  • надання плавного профілю проїздам, що створює безпечні умови руху транспорту та пішоходів;
  • способи та напрями відведення дощових і талих вод.
Організація рельєфу майданчику бригади № 55 зумовлена рельєфом місцевості з урахуванням ухилів існуючої поверхні земельної ділянки і прилеглих територій, розташуванням транспортних шляхів та інженерних комунікацій, умовами відведення поверхневих вод, будівельними умовами.
Висотне вирішення території надано відмітками по кутам будівель та відмітками і ухилами по осях проїжджих частин. Проектні відмітки вказані по верху покриття проїздів.
При виконанні вертикального планування проектні позначки визначені виходячи з умов максимального збереження природного рельєфу, ґрунтового покриву, відведення поверхневих вод зі швидкостями, які виключають ерозію ґрунту, мінімальних обсягів земляних робіт на майданчику.
До початку виконання будівельних робіт родючий шар ґрунту потрібно зняти з території для подальшого використання при відновленні (рекультивації) порушених і малопродуктивних земель, а також при впорядкуванні і озелененні території. Баланс родючого шару ґрунту необхідно розрахувати на підставі проведених геологічних вишукувань, а не приймати за єдиний умовний шар, рівний певній теоретичній товщині. Баланс ґрунтових мас вертикального планування повинен бути уточнений після виконання робіт по зрізу родючого шару ґрунтових мас.
Дощові та талі стічні води з території пташника збираються через водоприймачі у підземну систему дощових стоків. Потім, через розподільчу камеру найбільш забруднена частина стоків (перші 15 хвилин) відводиться до жижезбірників з подальшим вивезенням на Комплекс з виробництву біогазу, а умовно чиста вода відводиться до акумуляційних ємностей-випаровувачів і використовується для поливу газонів та сільгоспугідь.
На бригаді №55, що проектуються, заплановано сучасні технології утримання птиці, а також відсутні ділянки забійного цеху, послідосховища та очисні споруди. Враховуючи викладене, негативні фактори впливу при будівництві та експлуатації об’єктів проектування можна оцінити, як незначні за умови дотримання всіх норм проектування на стадії проектної документації (стадія «П», «Р»), будівництва та експлуатації.
Реалізація даного проекту продовжить розвиток підприємства ТОВ «Вінницька птахофабрика», що сприяє вирішенню загальнодержавних програм розвитку об’єктів сільськогосподарського призначення, створення додаткових робочих місць, розвиток інфраструктури регіону.
Земельна ділянка, яка вибрана для розміщення бригади №55, відповідно до розпорядження Тульчинської районної державної адміністрації складається із земельних ділянок, що перебувають у приватній власності громадян та державній власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які передані в довгострокову оренду ТОВ «Вінницька птахофабрика». Земельна ділянка має сільськогосподарське призначення, тому розміщення планованої діяльності не суперечитиме Земельному Кодексу та не призведе до зміни цільового призначення земельної ділянки.
Технічні і технологічні дані : продуктивність 1 бригади – 9310,15 тис. курчат-бройлерів на рік; цикл вирощування - 56 діб; оборотність пташників – 6,5.
В складі 1 бригади передбачено 38 пташників, які призначені для вирощування курчат-бройлерів від 1 до 41 дня.
На планованому об’єкті буде впроваджена маловідходна технологія вирощування курчат-бройлерів із застосуванням обладнання фірми «Roxell» (Нідерланди). Ця технологія передбачає напільне вирощування курей протягом 41 доби з визначеним режимом годування, напування та сну. Передбачається впровадження передових вітчизняних і світових досягнень, ефективних рішень технологічного, санітарно-технічного і організаційного характеру.
Об’єкт планованої діяльності відноситься до першої категорії видів діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля відповідно до ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», п. 19 - Потужності для інтенсивного вирощування птиці (60 тис. місць і більше) у тому числі бройлерів (85 тис. місць і більше).
4) Ймовірні наслідки.
Детальний план розробляється з урахуванням природно-кліматичних умов, існуючого рельєфу території, особливостей прилеглої території та забудови, з додержанням технологічних і санітарних розривів, з урахуванням взаємозв’язку основних та допоміжних споруд.
До можливих впливів майбутнього будівництва на навколишнє середовище є повітряне, водне середовище та ґрунти. Забруднення поверхневих та підземних вод відсутні.
Вплив планованої діяльності на навколишнє природне середовище виявляється у виділенні в атмосферне повітря забруднюючих речовин є незначним та не може визвати зміни кліматичних умов.
Клімат і мікроклімат - змін мікроклімату безпосередньо зв’язаних з відсутністю активних, масштабних впливів планованої діяльності (значних виділень інертних газів, теплоти, вологи та інше) не відбудеться.
Геологічне середовище – негативних ендогенних, екзогенних процесів, явищ природного та техногенного походження (тектонічних, сейсмічних, геодинамічних, зсувних, селевих, карстових, змін напруженого стану і властивостей масивів порід, деформації земної поверхні) не відбудеться. Розроблено заходи по попередженню впливу на геологічне середовище в процесі функціонування об’єктів проектування:
  • прийнята суцільна система вертикального планування відповідно до існуючого рельєфу;
  • для недопущення потрапляння в ґрунтові та підземні води забруднюючих речовин передбачене виконання проїздів, під’їздів, доріжок, майданчиків, вимощень з покриттям із бетону, гранітного щебню і бетону, армованого сіткою з арматури;
  • передбачене перешкоджання попадання господарсько-побутових, виробничих та дощових вод в підземні горизонти шляхом їх збору і відведення запроектованими каналізаційними мережами (септик, фільтруюча касета), в герметичні жижезбірники - із подальшим вивезенням на комплекс по виробництву біогазу, який знаходиться на території Тульчинського району;
Грунт - змін, які чинять шкідливі впливи на ґрунтовий шар не відбудеться , так як:
- скиди в ґрунт не передбачаються;
- на об’єктах запроектовані внутрішні, зовнішні мережі виробничої та господарсько-побутової каналізації; жижезбірники, які попереджають проникнення забруднених стічних вод після миття і дезінфекції пташників в ґрунт; стоки від санпропускника відводяться самопливом в зовнішню каналізаційну мережу, в складі септика, фільтруючої касети;
- здійснюється прибирання посліду з підстилкою та вивезення його на комплекс по виробництву біогазу, який розташований на території Тульчинського району.
- на майданчиках передбачене виконання проїздів, під’їздів, доріжок, майданчиків, вимощень з покриттям із бетону, гранітного щебеню та бетону, армованого сіткою з арматури;
- знятий верхній потенційно-родючий шар ґрунту буде використовуватися для благоустрою та озеленення майданчика, прилеглої території;
- викиди забруднюючих речовин не впливають на геохімічний склад ґрунту;
- для тимчасового зберігання твердих побутових відходів передбачено майданчики з контейнерами роздільного збору відходів. Відходи сортуються відповідно класу, а також з урахуванням можливості подальшого використання. Для загиблих курчат в кожному пташнику передбачається пластикова промаркована тара з кришками, що легко дезінфікується. Таку птицю спецтранспортом направляють на розтин для ветеринарної експертизи та дослідження, а потім для переробки у цех технічних фабрикатів філії «Переробний комплекс « ТОВ «Вінницька птахофабрика». В аварійних ситуаціях падіж птиці передається на утилізацію в ДП «Укрветсанзавод» згідно укладених договорів.
- послід із підстилкою, прибирають мобільними транспортними засобами після вивільнення пташників від птиці і відвозитимуть на Комплекс з виробництва біогазу.
- земельні ділянки, відведені під об’єкти проектування, не відносяться до земель: водного фонду; історико-культурного, природно-заповідного, рекреаційного, оздоровчого призначення; промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; лісогосподарських; порушених, деградованих, техногенно-забруднених, малопродуктивних та тих, що потребують консервації.
Частковий негативний вплив на ґрунт та земельні ресурси може виникнути при аварійному розливі паливно-мастильних матеріалів при експлуатації автотранспорту та будівельної техніки.
Рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – ділянки, відведені під об’єкти проектування, не відносяться до лісогосподарських, природоохоронних, природно-заповідних зон та їх територій, земель водних об’єктів і прибережних смуг.
Розміщення об’єктів проектування на вказаній території не пошкодить існуючого ландшафту, так як будуть витримані всі вимоги нормативних документів, пов’язані з плануванням і забудовою території.
Ареали проживання рідкісних тварин, місця зростання рідкісних рослин в межах майданчика проектованого об'єкта відсутні. Мігруючі види птахів зустрічаються тут з невисокою чисельністю і перетинають дану територію транзитно. Значних і незворотних змін в екосистемах дослідженої ділянки в результаті будівництва/експлуатації об'єкта планованої діяльності не прогнозується. На діючих птахівницьких підприємствах – об’єктах аналогах можна спостерігати як тварини, птахи, комахи мирно співіснують з людиною та її техногенною діяльністю. Наземних, водних і повітряних шляхів міграції тварин на території не відмічене.
Видалення зелених насаджень на території, відведеній під об’єкти, проектування не передбачається.
В процесі будівництва об’єктів проектування вплив на рослинний покрив в основному буде виявлятися в пошкодженні та частковому знищенні рослинності транспортними засобами, загибелі і пригніченню рослинного покриву при виникненні аварійних ситуацій.
Водне середовище –негативних впливів на водне середовище , порушення гідродинамічного режиму, виснаження поверхневих і підземних водних ресурсів, погіршення стану вод та деградації угрупувань водних організмів, надходження у водне середовище забруднюючих речовин не відбудеться.
Внутрішня виробнича каналізація пташників передбачена для відведення стічних вод, утворених після їх миття. Збір стічної води відбувається у залізобетонний лоток, який розташований по центру кожного пташника, а далі через трап з гідрозатвором до жижезбірників з подальшим вивезенням за допомогою спеціалізованого автотранспорту на існуючі біологічні очисні споруди ТОВ «Вінницька птахофабрика».
Для відведення господарчо-побутових стоків від санітарно-технічного обладнання, трапів та миття підлоги в санпропускнику запроектована мережа господарсько-побутової каналізації. Побутові стоки від санпропускника відводяться самопливом в зовнішню каналізаційну мережу, яка підключається до септика та фільтруючої касети.
Заходи по недопущенню забруднення та засмічення поверхневих, підземних водних джерел в процесі функціонування об’єктів проектування:
  • прийнята суцільна система вертикального планування;
  • передбачено перешкоджання попадання господарсько-побутових, виробничих, дощових вод в поверхневі та підземні водні джерела шляхом їх збору і відведення запроектованими каналізаційними мережами в герметичні жижезбірники;
  • для недопущення потрапляння в водні об’єкти відходів виробництва передбачено тимчасове їх зберігання в спеціально відведених місцях на території підприємства згідно нормативних документів та передача на утилізацію, захоронення організаціям, що мають ліцензії на виконання робіт даного виду;
  • здійснюється прибирання посліду з підстилкою та вивезення його на комплекс по виробництву біогазу;
  • скиди від об’єктів проектування в поверхневі та підземні водні джерела не передбачаються.
Навколишнє соціальне середовище (населення) – викиди в атмосферне повітря не містять небезпечних забруднюючих речовин, що здатні накопичуватися в організмі людини та навколишньому природному середовищі. Планована діяльність позитивно впливатиме на соціальне навколишнє середовище, що виражатиметься в наступному: стимулюванні сільськогосподарського комплексу; забезпеченні сировиною переробних, добривами сільськогосподарських підприємств та високоякісною продукцією споживачів; створенні нових робочих місць, стабільної зайнятості; підвищенні прибуткової частини місцевого бюджету; збільшенні податкових відрахувань в соціальні фонди; благоустроїв території; покращенні соціально-економічної атмосфери регіону.
Повітряне середовище – основними джерелами забруднення атмосферного повітря при будівництві є тимчасові, локальні викиди від зварювальних робіт; викиди від місць розвантаження та пересипання матеріалів, що пилять; викиди від будівельної техніки, а при експлуатації – викиди від газових теплогенераторів пташників; викиди від вентиляційних систем пташників (при вирощуванні птиці та дезінфекції приміщень під час профілактичної перерви); викиди від димових труб теплогенераторної санпропускника; викиди від дезінфекційних бар’єрів; викиди від вихлопних патрубків дизельних електростанцій (аварійне джерело забезпечення електроенергією); викиди від вантажного автотранспорту.
Охорона повітряного басейну на підприємстві забезпечується за рахунок комплексу заходів, у тому числі впровадження сучасних технологій виробництва, підвищення екологічної чистоти процесів, розсіювання шкідливих речовин в атмосфері на певній висоті за допомогою неорганізованих, організованих та вентиляційних викидів.
  1. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено;
Вибір майданчика будівництва проведено з урахуванням варіантів можливого розміщення бригади і техніко-економічних міркувань з урахуванням найбільш економного використання земель, а також соціально-економічного розвитку району. Також розглянуто альтернативні варіанти щодо технічного та технологічного забезпечення об’єктів будівництва та територіального розміщення об’єктів планованої діяльності.
У разі незатвердження документа державного планування (детального плану території) та відмови від реалізації будівництва об’єкту, що проектується, приведе до неможливості збільшення обсягів виробництва та реалізації програми розвитку економіки України, збільшення робочих місць. Також відмова від розширення виробництва не дозволить збільшувати відрахування до бюджетів всіх рівнів, що негативно позначиться на розвитку потенціалу регіону. Тому підприємство не зможе суттєво збільшити соціальну підтримку сіл і міст в регіоні присутності виробничих потужностей.
  1. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки;
Під час підготовки звіту стратегічної екологічної оцінки визначити доцільність і прийнятність планованої діяльності і обґрунтування економічних, технічних, організаційних, санітарних, державно-правових та інших заходів щодо забезпечення безпеки навколишнього середовища. А також оцінити вплив на навколишнє середовище в період будівництва та функціонування бригади № 55, дати прогноз впливу на оточуюче середовище, виходячи із особливостей планованої діяльності з урахуванням природних, соціальних та техногенних умов.
Розробити комплекс заходів, спрямований на виявлення характеру, інтенсивності і ступеня небезпеки впливу на стан навколишнього середовища та здоров'я населення будь-якого виду планованої господарської діяльності:
  • вивчити в регіональному плані природні умови території, яка межує з ділянкою розміщення планованої діяльності, включаючи характеристику поверхневих водних систем, ландшафтів (рельєф, родючі ґрунти, рослинність та ін.), геолого-гідрогеологічні особливості території та інших компонентів природного середовища;
  • розглянути природні ресурси з обмеженим режимом їх використання, в тому числі водоспоживання та водовідведення, забруднення атмосферного середовища;
  • оцінити можливі зміни в природних і антропогенних екосистемах;
  • проаналізувати склад ґрунтів, рівні залягання підземних вод, виявити особливості гідрогеологічних умов майданчика, за результатами інженерно-геологічних вишукувань оцінити ступінь захищеності підземних вод від можливого техногенного забруднення;
  • оцінити ступінь можливого забруднення атмосферного простору викидами від об’єкту планованої діяльності;
  • визначити шляхи мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище і біоту;
  • описати соціально-демографічну характеристику території розміщення планованої діяльності та особливості господарського використання прилеглої території по видах діяльності;
  • зібрати та проаналізувати інформацію про об’єкти розміщення відходів виробництва (види та обсяги відходів, місця їх накопичення, природоохоронні споруди, експлуатаційні можливості).
  • запропонувати альтернативи з різними екологічними наслідками;
  • розглянути сценарії антропогенних катастроф або руйнувань і способів ліквідації їх наслідків;
  • ознайомити осіб, які приймають рішення, з можливими наслідками здійснення запланованого проекту;
  • повідомити громадськість про ефективність проекту і можливі екологічні наслідки.
В ході СЕО провести оцінку факторів ризику і потенційного впливу на стан довкілля, врахувати екологічні завдання місцевого рівня в інтересах ефективного і стабільного соціально – економічного розвитку району та підвищення якості життя населення.
  1. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування;
Для зменшення техногенного навантаження на навколишнє середовище при будівництві та при експлуатації об’єкту, запроектувати заходи щодо забезпечення нормативного стану навколишнього середовища, які сприятимуть зниженню негативного впливу бригади № 55.
Навести перелік і стислу характеристику проектних рішень, комплекс яких включає:
- ресурсозберігаючі заходи - збереження і раціональне використання земельних, водних, енергетичних, паливних ресурсів, повторне їх використання та ін.;
- захисні заходи - влаштування захисних споруд (дренажі, екрани, завіси та ін.), включаючи технологічні заходи (використання екологічно чистих, очищення, екологічно безпечне поводження з відходами та ін.), планувальні заходи (функціональне зонування, організація санітарно-захисних зон, озеленення та ін.), усунення наднормативних впливів;
- відновлювальні заходи - технічна і біологічна рекультивація, нормалізація стану окремих компонентів навколишнього середовища тощо;
- компенсаційні заходи (при необхідності) - компенсація незворотного збитку від планованої діяльності шляхом проведення заходів щодо рівноцінного поліпшення стану природного, соціального і техногенного середовища в іншому місці і/або в інший час, грошове відшкодування збитків;
- охоронні заходи - моніторинг території зон впливів планованої діяльності.
Оцінити обмеження будівництва об'єктів за умовами навколишнього природного, соціального, техногенного середовища та обсяг інженерної підготовки території, необхідний для дотримання умов безпеки навколишнього середовища тощо.
  1. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку;
ВСТУП
1. Методологія проведення СЕО
1.1.Нормативно – правова база проведення СЕО
1.2.Методологія проведення СЕО
2. Оцінка екологічної ситуації Тульчинського району. Характеристика існуючого стану навколишнього середовища.
2.1. Ключові проблеми екологічної безпеки району;
2.2. SWOT -Аналіз екологічної ситуації;
2.3. Аналіз трендів стану довкілля;
3. Аналіз відповідності цілей детальному плану території
4. Оцінка впливу нового будівництва на довкілля;
4.1.Характеристика об’єкту планової діяльності;
4.2.Обгрунтування вибору ділянки для новоствореного об’єкту;
4.3.Оцінка впливу на навколишнє середовище в період експлуатації та будівництва
об’єктів.
4.4. Заходи по зниженню негативних впливів та підвищення екологічного
благополуччя району.
5. Рекомендації СЕО
6. Організація моніторингу фактичного впливу на довкілля.
7. Список використаних джерел.
  1. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання.
Тульчинська районна державна адміністрація.
23600, Вінницька обл., місто Тульчин, вулиця Миколи Леонтовича, 1
тел./ факс: (04335) 2-23-82, тел. 2-14 -63, контактна особа – Гасяк Лариса Миколаївна;
кабінет № 204
Зауваження та пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки надаються протягом 15 днів з дня її оприлюднення (до 10 листопада 2018 року).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь