ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Здобути сучасну професію допоможе служба зайнятості

Дата: 23.06.2017 15:18
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

«Вимоги сучасного ринку праці такі, що людина постійно має здобувати нові знання, вдосконалювати свої навички, займатись самоосвітою та саморозвитком. Нерідко, люди, які шукають роботу за сприяння служби зайнятості, потребують підвищення кваліфікації, перепідготовки, а то і здобуття нової професії, яка є потрібною на ринку праці. Такі послуги можна отримати в центрах зайнятості області, де запропонують скористатись можливістю для зареєстрованих безробітних безкоштовно підвищити конкурентоспроможність на ринку праці в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», - розповідає заступник директора Вінницького обласного центру зайнятості Вячеслав Гаврилюк.
Відповідно до вимог часу, кількість професій та напрямів, за якими служба зайнятості пропонує професійне навчання збільшується, вдосконалюються підходи до його організації, запроваджуються нові курси та навчальні програми. Аналізуючи потреби ринку праці навчальні заклади служби зайнятості здійснюють підготовку високопрофесійних працівників для основних галузей економіки.
Так, в січні-травні 2017 року послугами з профнавчання Вінницької обласної служби зайнятості скористались понад 5,3 тисячі безробітних, з яких 4910 осіб знайшли роботу після закінчення навчання. Причому 1202 особи проходили навчання та підвищували кваліфікацію в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості в Одесі, Рівному, Сумах та Дніпрі. Навчались за професіями електрогазозварник, перукар, адміністратор, манікюрник.
«Якщо на ринку праці з’являється тенденція до збільшення попиту на працівників рідкісних та унікальних професій, служба зайнятості на замовлення роботодавців здійснює підготовку відповідних працівників. Так, в липні планується розпочати навчання безробітних за професією перекладач жестової мови на базі КП «Навчально-відновлювальний центр Українського товариства глухих» в місті Києві. Серед здобувачів професії будуть також вінницькі безробітні», - каже В. Гаврилюк.
Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Вінницького ОЦЗ 55-17-88

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь