ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Жодної торгівельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях - Президент

Дата: 16.03.2017 09:08
Кількість переглядів: 245

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном подякував за підтримку і солідарність світових лідерів, в тому числі Люксембургу, Європейського Союзу, США, Канади, в питанні протидії російської агресії та щодо засудження торгівельної блокади.
«Наша спільна позиція полягає в тому, щоб повернути під український суверенітет території, які зараз знаходяться під окупацією», - сказав Президент. При цьому він наголосив на важливості дотримання Мінських домовленостей – плану, який передбачає припинення вогню, виведення російських військ та важкої техніки і артилерії, повернення українського контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону.
«Є, на жаль, інші сценарії, які розробляються не в Україні і не в Європейському Союзі. Вони полягають в тому, щоб відрізати ці території, закрити кордони вздовж лінії зіткнення, подарувати ці території агресору», - зазначив Глава держави.
Президент підкреслив, що через провокативні дії Росії відбувається загострення ситуації на Донбасі. Так, Глава держави нагадав, що РФ визнала фейкові документи так званих «ДНР» та «ЛНР», пізніше відбулося захоплення українських підприємств, які працювали в правовому полі України – сплачували податки, виплачували зарплату в гривнях. «Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати жодних торгівельних відносин з цими «конфіскованими» підприємствами. Ми не будемо дозволяти жодної їхньої діяльності. І просимо підтримки цих рішень, в тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це брутальне порушення міжнародного права», - наголосив Петро Порошенко.
Президент також подякував ЄС за нещодавнє рішення продовжити санкцій через незаконну анексію Криму: «Це для нас є надзвичайно важливим, та демонстрацією позиції підтримки України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь