ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Змінено форму декларації по ПДВ

Дата: 05.11.2014 15:35
Кількість переглядів: 292

Міністерство фінансів України своїм наказом від 23 вересня 2014 р. № 966 оновило форму податкової декларації з податку на додану вартість та Порядок її заповнення. Нова редакція звітності враховує попередні законодавчі новації у порядку справляння податку на додану вартість, а саме: у форму декларації добавлено окремі рядки, в яких вказуються обсяги постачання та придбання товарів за ставкою 7%. Також у декларації з ПДВ з’явилися рядки, в яких має бути відображено коригування податкових зобов'язань або податкового кредиту згідно із статтею 39 «Трансфертне ціноутворення» Податкового кодексу України.

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість в цілому суттєво не змінився, але має деякі важливі новації. Одна з них стосується платників, які працюють в умовах дії угоди про розподіл продукції. При від'ємному значенні суми податку на додану вартість, розрахованої інвестором за угодою про розподіл продукції, така сума підлягає відшкодуванню інвестору, в порядку та строки, передбачені угодою про розподіл продукції, затвердженою Кабінетом Міністрів України. При цьому інвестор має право на автоматичне бюджетне відшкодування такої суми в повному обсязі.

Ще одним суттєвим нововведенням є те, що платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, до додатка 8 мають подавати скановані копії розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням товарів чи послуг, або скановані копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Також у Порядку з’явилися нові правила стосовно процедури отримання платником ПДВ бюджетного відшкодування у випадку зміни його напрямку, а саме: якщо платником податку приймається рішення про отримання на банківський рахунок бюджетного відшкодування сум податку, які у попередніх періодах були ним задекларовані в рахунок зменшення податкових зобов’язань, то таке рішення приймається за умови наявності в картках особових рахунків залишку невикористаної суми податку, що була задекларована до бюджетного відшкодування у зменшення податкових зобов'язань наступних звітних періодів. Якщо такі умови дотримані, платником подається уточнюючий розрахунок, в якому проводяться відповідні коригування зміни напрямку бюджетного відшкодування.

Наказ № 966 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 жовтня 2014 р. за № 1267/26044, та опубліковано 4 листопада 2014 року в «Офіційному віснику України». Оскільки його положеннями передбачено, що він набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, нова форма декларації по ПДВ та нові правила її складання будуть чинні з 1 грудня 2014 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь