ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч у Клебанській територіальній громаді

Дата: 22.03.2019 14:41
Кількість переглядів: 284

22 березня 2019 року за участі голови Тульчинської районної державної адміністрації Віталія Чуби відбулася зустріч громадян Клебанської територіальної громади. Зустріч відбулася в закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ст.
На зустрічі також були присутні: начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Микола Богач, начальник Тульчинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Алла Мельник, начальник організаційного відділу апарату райдержадміністрації Валентина Плаксій, начальник загального відділу районної ради Олександр Данилюк, заступник начальника відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації Сергій Чепернатий, головний спеціаліст сектору культури і туризму райдержадміністрації Наталія Справник, головний спеціаліст загального відділу апарату райдержадміністрації Тетяна Бакума, завідувач Клебанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Людмила Нечипорук.
Голова Тульчинської районної державної адміністрації Віталій Чуба наголосив, що основна мета зустрічі – проведення роз’яснень і консультацій населенню з актуальних питань монетизації субсидій та пенсійного забезпечення громадян, адже з березня розпочалася індексація пенсій та виплата субсидій у готівковій формі.
Увазі присутніх було запропоновано відеоролик «Вінниччина-2018. Є що сказати!», в якому відображено основні досягнення області в різних сферах упродовж минулого року.
Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Микола Богач пояснив жителям громади, як відбуватиметься виплата субсидій у готівковій формі: «У березні 2019 року буде проведена виплата готівкою субсидій, щоб оплатити комунальні послуги за лютий». Відповідне рішення було прийняте Кабінетом Міністрів України 6 лютого 2019 року.
Начальник Тульчинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Алла Мельник ознайомила з основними принципами пенсійної реформи. З 1 березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані, а середній розмір підвищення складе 255 гривень. Але це не означає, що всі отримають однаково по 255 гривень, адже кошти розподіляються відповідно до формули. Реальне підвищення буде не менше, ніж на 100 гривень.

Завідувач Клебанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Людмила Нечипорук детально зупинилася на реформі охорони здоров’я.

Начальник відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації Сергій Чепернатий зупинився на реформі освіти та концепції «Нова українська школа».

Головний спеціаліст сектору культури і туризму райдержадміністрації Наталія Справник зосередила свою увагу на тому, що довгі роки на культуру було виділене залишкове фінансування. Лише сьогодні в нашій державі впроваджується ряд реформ і вже відчутні перші зміни. Основною перевагою якої є - повна фінансова самостійність громад. Громади вирішують, що в першу чергу їм потрібно зробити, а також додатково залучити кошти з обласних конкурсів по написанню проектів.

В свою чергу Клебанський сільський голова Віктор Халаман ще раз окреслив ряд завдань, що ставить перед собою громада на наступний рік та шляхи їх вирішення, а також подякувала усім присутнім за підтримку, яку громада має від керівництва району і надалі надіється на тісну співпрацю.

Підсумовуючи зустріч голова районної державної адміністрації Віталій Чуба зауважив, що комплекс реформ та відновлення економічного зростання в Україні дало можливість підвищити пенсії та соціальні виплати. Також зауважив, що в державі йде системна цілеспрямована робота щодо створення умов для успішного соціально-економічного розвитку територій, підвищення рівня життя людей. Все це поступальні кроки на шляху розвитку держави взагалі і кожної територіальної громади зокрема.
По завершенню зустрічі голова райдержадміністрації Віталій Чуба відвідав заклади соціальної сфери.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь