ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення до керівників підприємств та підприємців району

Дата: 05.08.2014 15:26
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

Шановні роботодавці! Райдержадміністрацію, роботодавців та працівників об’єднує солідарна відповідальність за стан справ в економіці, добробут і безпеку громадян та обороноздатність держави. В демократичному суспільстві право на нормальне забезпечене життя має кожен громадянин за умов шанування закону та один одного.
На сьогодні влада району приділяє багато уваги питанню дотримання трудового законодавства. Проводиться активна освітньо-правова робота, діє Програма зайнятості населення Тульчинського району на період до 2017 року. Так в 2013 році в районі створено 961 робоче місце, з них 188 – шляхом легалізації. Згідно її заходів в 2014 році передбачається створення 860 робочих місць. Виконання цього завдання базується на створенні нових та легалізації діючих, але фактично не оформлених робочих місць.
На жаль, частина роботодавців, особливо підприємців продовжують використовувати робочу силу нелегально. Щоб уникнути сплати податків, деякі з них вдаються до різних протиправних дій, а саме: «показують» занижену заробітну плату по фінансовим документам, а решту виплачують в «конвертах»; ведуть подвійну бухгалтерію; використовують фіктивні документи. Існують і інші методи приховування доходу, які негативно впливають на надходження до місцевих бюджетів та сплати єдиного соціального внеску.
Незважаючи на спроби всіх структур влади вплинути на ситуацію, ще частина роботодавців не поспішають належним чином оформляти трудові відносини з найманими працівниками, особливо це стосується торгівельної галузі, сфери послуг, громадського харчування, будівництва. В результаті значні кошти недоотримують місцеві бюджети, а самі працівники втрачають трудовий стаж, будь-які види соціальних допомог сім’ям з дітьми, державних субсидій та пільг.
З метою дотримання норм трудового законодавства, забезпечення захисту трудових та соціальних прав працівників, на території району відповідно до розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій проходять рейди-перевірки районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, за сприяння якої за останні три роки роботодавцями добровільно легалізовано 498 робочих місць.
З початку поточного року легалізовано ще 60 робочих місць, із них 32 - районною робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення та 28 – ДПІ. В результаті 58 трудових договорів зареєстровано у районних центрах зайнятості та зареєстровано 2 фізичних особи підприємцями. Легалізація лише 60 робочих місць дала можливість:
- соціально захистити 58 працівників – жителів району;
- отримувати додатково щомісячно більше 27 тис. грн. надходжень до Пенсійного фонду;
- щомісячно більше, чим на 10 тис. грн. збільшити надходжень до бюджетів, з них 5 тис. грн. до районного та майже 2,5 тис. грн. до міського бюджету.
Тому звертаємося до керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, приватних підприємців як до громадян яким не байдуже людське ставлення до своїх робітників, праця яких використовується. Усі без винятку робочі місця, створені у нашому районі та на яких працюють мешканці нашого району, повинні бути оформлені відповідно до чинного трудового законодавства.
За добробут громадян, безпеку держави ми всі несемо громадянську відповідальність!

Районна робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь