ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення до жителів Тульчинського району голови райдержадміністрації Миколи Підболячного

Дата: 01.06.2017 08:59
Кількість переглядів: 272

Дорогі земляки і гості міста Тульчина!

04 та 05 червня 2017 року в Палаці Потоцьких міста Тульчина проходитиме перший в Україні грандіозний мистецький захід під відкритим небом. Міжнародний оперний фестиваль «OPERAFEST TULCHYN» відбувається за підтримки голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України. Партнерами фестивалю є Італійський культурний інститут та Тульчинська районна державна адміністрація.

У всі часи високе мистецтво завжди рятувало людство від духовного занепаду. Наша Україна у важкій боротьбі повертається до Європи та до її зразкових культурних цінностей. Жителям Тульчинщини випала велика честь і серйозна відповідальність приймати міжнародний захід на території відомої пам’ятки історії, у легендарному «подільському Версалі» – палаці Потоцьких. Рішення обласного керівництва щодо місця проведення фестивалю є зваженим і логічним, адже Тульчин є перспективним туристичним і культурним центром Поділля!

Два дні грандіозних концертів і постановок під відкритим небом гостям фестивалю подарують більше 300 професійних артистів: три симфонічні оркестри з Києва, Львова та Вінниці; два хорові колективи зі Львова та академічний камерний хор «Вінниця»; зірки оперної сцени України, Італії, США, Німеччини, Польщі та Угорщини; маестро-диригенти з Німеччини, США, Польщі та України. Вперше в Україні буде показана концертна версія всесвітньо-відомого мюзиклу Джима Стеймана «Танець вампірів».

Також глядачі побачать кращі українські і знамениті опери європейських столиць, зокрема, до 140-річчя від дня народження Миколи Леонтовича – казкову оперу-феєрію «На русалчин Великдень», якою особисто буде диригувати 78-річний український класик, композитор Мирослав Скорик, який дописав незавершену оперу 40 років тому.

Фестиваль сприятиме поверненню колишньої слави не тільки палацу Потоцьких, який у 18 столітті був епіцентром оперних вистав, а й безпосередньо Тульчину – містечку, яке, будучи південною столицею декабристів, стало натхненням для цілої низки видатних особистостей та митців: Олександра Пушкіна, Миколи Леонтовича, Кирила Стеценка, Івана Котляревського, Павла Тичини, Олександра Суворова, Павла Пестеля, Станіслава Потоцького та багатьох інших.

Громадська думка у наш непростий час стосовно доцільності проведення подібних масштабних заходів дуже різноманітна: більшість підтримують, окремі – проти, бо вони, на жаль, завжди проти. Але ми в першу чергу маємо усвідомлювати, що саме такі заходи сприяють духовному розвитку нації, згуртовують і надихають людей на позитивні, прогресивні звершення.

Мені дуже приємно, що багато жителів Тульчинщини активно долучились до підготовки OPERAFEST-TULCHYN. Районний оргкомітет вдячний за дієву і різноманітну підтримку керівникам і працівникам сільськогосподарських і промислових підприємств, державних установ, громадських організацій, підприємцям і всім небайдужим жителям району.

Переконаний, що тисячі гостей, які приїдуть до нас, отримають гарні враження не тільки від фестивалю, але й від самого міста та його мешканців. Традиційна гостинність, висока культура і невичерпна працелюбність тульчинців мають запам’ятатися гостям свята не менше, ніж різноманітна фестивальна програма.

Тож працюймо разом, дорогі земляки, на міжнародний авторитет Тульчина і району, щоб наш внутрішній потенціал був у найближчій перспективі поєднаний із потужними зовнішніми інвестиціями в економіку, культуру, соціальну сферу рідного краю! Майбутня доля, процвітання і успіх Тульчинщини, щасливе життя наступних поколінь тульчинців – в наших руках!

До речі, в рамках свята відбудеться Форум для голів ОТГ, який ініційований Міністерством культури України. На прикладі міста Тульчина буде презентовано засади культурно-економічного планування на тривалу перспективу.

Пам’ятаймо: всі наші негаразди скороминущі, а справжнє мистецтво – вічне!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь