ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звідки ДФС отримує інформацію про тих, хто має сплачувати податок на нерухомість, транспортний податок, плату за землю

Дата: 09.06.2016 10:20
Кількість переглядів: 265

Формуються переліки суб'єктів й об'єктів оподаткування в такий спосіб:
1) Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки
Первинні показники, необхідні для розрахунку сум цього податку для фізичних осіб, містяться в реєстрі платників такого податку, сформованому на підставі даних про об'єкти нерухомості, отриманих органами ДФС.
За внесення змін до реєстру платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та ведення довідника ставок цього податку, відповідають структурні підрозділи органів ДФС, які за своїми функціональними обов'язками забезпечують його адміністрування.
Інформація в довіднику ставок податку оновлюється на підставі відповідного рішення органу місцевого самоврядування протягом 10-ти робочих днів із дати отримання органом ДФС такого рішення.
Зміни до такого реєстру платників податку вносяться:
на підставі інформації інших органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування про пільги, об'єкти нерухомості, що не є об'єктом оподаткування, тощо (протягом 10-ти робочих днів із дати отримання відповідної інформації);
за рішенням керівника (заступника керівника) органу ДФС, прийнятим на підставі заяви платника з доданням оригіналів документів про право власності на об'єкти нерухомості, площу таких об'єктів тощо (протягом 10-ти робочих днів із дати отримання заяви).
2) Транспортний податок
ДФС отримує відомості, необхідні для розрахунку податку, від органів внутрішніх справ.
3) Плата за землю
Первинними показниками для розрахунку сум плати за землю є дані державного земельного кадастру, які ДФС отримує від органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин.
Структурні підрозділи органів ДФС за місцезнаходженням земельної ділянки, які за своїми функціональними обов'язками забезпечують адміністрування плати за землю, уносять до інформаційної системи органів ДФС дані про земельні ділянки та їх власників на підставі документів про право власності та право користування земельними ділянками, отриманих від платників, про ставки земельного податку та грошову оцінку земельних ділянок, одержаних від територіальних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин, рішень органів місцевого самоврядування.
Унесення зазначених даних здійснюється протягом 10-ти робочих днів із дати отримання відповідної інформації.
Такий порядок прописаний у наказі Мінфіну України «Про затвердження Порядку ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 07.04.2016 р. № 422.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь