ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звітність з акцизного податку з 22 листопада п.р. у новій редакції

Дата: 30.11.2016 08:54
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ інформує платників акцизного податку про те, що з 22 листопада 2016 року (дати оприлюднення в «Офіційному віснику України») набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 26.09.2016року №841, яким внесені зміни до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затверджених наказом Мінфіну від 23 січня 2015 року №14.

Зокрема, у розділі 05 «Вид платника акцизного податку» Декларації акцизного податку, для осіб, які реалізують пальне, з’явилася окрема колонка.

Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів відтепер декларуватимуться в оновленому розділі Д (раніше це був Розділ Ґ), в якому відображатимуться загальні податкові зобов’язання з акцизного податку за кодом органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, без деталізації за видами продукції, яка буде проводитися в додатку 6.

У додатках до декларації акцизного податку теж відбулися зміни. Їх стало 11, тобто на 2 більше. Нові додатки це:

- Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального відповідно до підпункту 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу (Додаток 11) та

- Заява про порушення особою, яка реалізує пальне, порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної / розрахунку коригування (Додаток 9).

У Додатку 1, в якому проводиться розрахунок суми акцизного податку з підакцизних товарів (продукції), на які встановлено специфічні ставки акцизного податку відтепер не відображатимуться операції, визначені підпунктами 213.1.9, 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу, але декларуватимуться суми акцизного податку, сплаченого із підакцизної сировини, яка використана при виробництві пального, згідно з пунктом 217.6 статті 217 Податкового кодексу.

Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку також набув редакційних змін, зокрема, наведено детальний алгоритм заповнення нових додатків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь