ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З’явилась можливість надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки

Дата: 05.08.2015 14:45
Кількість переглядів: 340

Фото без опису

22 червня 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року №190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у Скорочені строки».
Згідно даного нормативно-правового акту державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно може здійснюватись у скорочені строки.
Для державної реєстрації права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та державної реєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс встановлено строк - 14 робочих днів з моменту реєстрації заяви.
Відтепер, дану послугу можливо отримати протягом 5 робочих днів, однак, за це необхідно додатково сплатити подвійний розмір адміністративного збору за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.
Передбачено також скорочений термін державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, який становить 3 робочих дні з моменту реєстрації заяви (загальний термін реєстрації – 5 робочих днів). Додаткова плата за це встановлена у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.
Розгляд заяви про державну реєстрацію обтяжень і прийняття рішення про таку реєстрацію, відмову у державній реєстрації обтяжень або її зупинення проводиться в день надходження заяви та документів, необхідних для державної реєстрації обтяжень. Відтепер цю послугу можна отримати за 2 години з моменту реєстрації заяви. При цьому необхідно додатково сплатити суму у розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяження.
Надання інформації в паперовій формі з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або відмова в її наданні здійснюються не пізніше наступного робочого дня з моменту надходження до органу державної реєстрації прав, нотаріуса відповідної заяви. З 22 червня 2015 року зазначену інформацію у паперовій формі можна отримати лише за одну
годину з моменту реєстрації заяви, при умові додаткової оплати у подвійному розмірі плати, що стягується згідно із законодавством за надання інформації відповідного виду.
Всі зазначені дії здійснюються державним реєстратором у скорочені строки виключно за заявою, форма та вимоги до заповнення якої встановлюються Міністерством юстиції.
У разі відмови в державній реєстрації у випадках, передбачених законодавством, плата за надання таких послуг у скорочені строки не повертається. Також не повертаються кошти і якщо відсутня інформація про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження у Державному реєстрі прав і реєстрах, до яких до 2013 року вносилася відповідна інформація.
Проте, у разі ненадання послуг у скорочені строки з вини державного реєстратора плата за терміновість повертається заявникові.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь