ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Грантова програма USAID

Дата: 15.02.2018 12:26
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

Проект USAID «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні» («Агросільрозвиток»), запрошує подавати заявки на одержання грантів з впровадження сучасних або модернізації існуючих потужностей із переробки свіжих ягід та овочів.
Метою цієї грантової програми є розширення ринків та обсягів збуту ягідної та овочевої продукції зі збільшеною доданою вартістю для безпосередніх її виробників шляхом поліпшення існуючих або створення сучасних потужностей для переробки свіжих ягід та овочів, впровадження сучасних технологій та інноваційних рішень у ланцюгах руху продукції «від поля до столу».
Конкретні цілі діяльності:
- удосконалити існуючі або запровадити сучасні технології переробки свіжих ягід та овочів, які забезпечують зменшення втрат та збільшення доданої вартості продукції у всьому ланцюгу постачання з врахуванням міжнародних стандартів простежуваності безпечності (НАССР);
- підвищити конкурентоспроможність ягідної та овочевої продукції на внутрішньому та зовнішніх ринках;
- збільшити обсяги експорту ягідної та овочевої продукції;
- залучити додаткові інвестиції та/або кредити.
Насамперед будуть підтримані пропозиції, які слугуватимуть моделями найкращої практики переробки свіжих ягід та овочів для реплікації та розширення в майбутньому. Проект «Агросільрозвиток» не може фінансувати нове будівництво, лише закупівлю нового обладнання.
Гранти надаватимуться у вигляді співфінансування створення або розвитку існуючих потужностей з переробки для покращення збуту ягідної та овочевої продукції, зокрема один грант на створення або розвиток існуючих потужностей з переробки ягід у Київській, Житомирській, Вінницькій, Волинській, Тернопільській або Львівській області. Передбачається, що окрім коштів, наданих Проектом «Агросільрозвиток», грантоотримувачі залучать власні або зовнішні інвестиції або кредити у розмірі щонайменше 50% загального бюджету проекту. Грантові заявки, які включають значну частину співфінансування (більше 50% від загального бюджету проекту), отримають більш високу оцінку.
Грант у секторі ягоди повинен безпосередньо сприяти і забезпечити досягнення принаймні трьох з п’яти зазначених нижче результатів:
  • створення доданої вартості як результат впровадження сучасних або покращення існуючих технологій;
  • збільшення частки продукції, що експортується щонайменше на 30%;
  • впровадження міжнародних стандартів НАССР; (Проект надасть допомогу у впровадженні міжнародних стандартів через залучення консультантів, що підготують компанію до сертифікації, компанія в свою чергу бере на себе зобов’язання самостійно пройти та оплатити сертифікацію протягом року);
  • залучення додаткових інвестицій (власні кошти; зовнішні інвестиції; кошти програм державної підтримки та місцевих бюджетів; донорського співфінансування, крім коштів USAID), лізингу або кредитів для придбання нового обладнання для покращення переробки ягід у розмірі не менше 50% загального бюджету проекту;
  • залучення не менше 20 малих і середніх підприємств (МСГІ) учасників ягідного маркетингового ланцюга.
Грантові заявки, які показують більш суттєвий вплив на розвиток ланцюжків доданої вартості, отримають більш високу оцінку в процесі відбору для надання гранту.
Процес подання заявок
Заявки подаються українською мовою і за обсягом не повинні перевищувати 20 сторінок.
Заявки (технічну пропозицію, бюджет і супровідні документи) слід надсилати в електронному вигляді на ім’я керівника відділу грантів і контрактів Володимира Наконечного, на електронну адресу: grants@ukгаіnеаrds.com, з посиланням на RFA-06 у темі листа.
Заявки мають бути подані не пізніше 18:00 12 березня 2018 року. Заявки, надіслані пізніше встановленого часу, або такі, що не відповідають вимогам до подання (комплектності) документів, розглядатися не будуть.
Докладніша інформація про цю програму грантів, умови надання співфінансування, вимоги до заявників тощо міститься у повному тексті оголошення та додатках до нього, які додаються.
Усі питання щодо цього ЗПЗ просимо надсилати на ім’я менеджера грантів Ігоря Цимбалістого, на електронну адресу: grants@ukгаіnеаrds.com. На прохання заявників проект «Агросільрозвиток» допомагатиме заявникам зрозуміти процедуру подання заявок і може надати консультацію щодо підготовки заявки.
Семінар з підготовки заявки
Проект «Агросільрозвиток» проведе семінар з питань підготовки заявок орієнтовно 5 березня 2018 р. Проект «Агросільрозвиток» надасть уточнену інформацію про час та місце проведення семінару організаціям, які надіслали листи про намір взяти участь у семінарі, за 1 тиждень до дня його проведення. Цей семінар дозволить зацікавленим заявникам, які відповідають критеріям прийнятності, поставити питання стосовно цього ЗПЗ і отримати пояснення щодо порядку заповнення аплікаційної форми. Зацікавлені заявники, які відповідають наведеним у Розділі IIIА критеріям прийнятності та бажають взяти участь у семінарі, повинні підтвердити свою участь, надіславши лист про наміри з інформацію про прізвище, ім’я та по- батькові учасника і назву організації на ім’я менеджера грантів Ігоря Цимбалістого, на адресу grants@ukгаіnеаrds.com. Присутніми на семінарі можуть бути не більше двох представників від кожної організації. Підтверджуючи участь у семінарі, будь ласка, зазначте, чи мають представники вашої організації якісь особливі потреби в плані спроможності дістатися до приміщення, де проводитиметься семінар. Відшкодування витрат, пов’язаних з участю у семінарі, не передбачається.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь