ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 30 квітня 2016 року функції державних реєстраторів бізнесу та речових прав на нерухоме майно виконуватимуть органи місцевого самоврядування

Дата: 21.01.2016 10:06
Кількість переглядів: 235

20.01.2016, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулась робоча нарада з питань передачі функцій державних реєстраторів бізнесу та речових прав на нерухоме майно від органів юстиції до райдержадміністрацій (органів місцевого самоврядування).
Для участі у засіданні були запрошені представники Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації, управління організаційної та кадрової роботи апарату облдержадміністрації, а також заступники голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення та відповідальні особи.
Відкриваючи нараду Андрій Гижко наголосив на важливості оперативного та відповідального вирішення питання, що стосується передачі функцій державних реєстраторів бізнесу та речових прав на нерухоме майно від органів юстиції до органів місцевого самоврядування. «Потрібно усім досить відповідально підійти до вирішення даного питання, адже часу залишилось небагато. Так, відповідно до Закону України Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» територіальні органи, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, припиняють надання послуг у сфері державної реєстрації на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць 30 квітня 2016 року» - наголосив Андрій Гижко.
Під час наради начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь проінформував присутніх про зміни в законодавстві в частині забезпечення державної реєстрації речових прав та бізнесу.
Також був заслуханий виступ заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області з питань державної реєстрації Володимира Коваля щодо забезпечення прийому/передачі функцій державних реєстраторів бізнесу та речових прав на нерухоме майно від органів юстиції до райдержадміністрацій (органів місцевого самоврядування).
Про особливості здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно доповідав начальник відділу державної реєстрації прав на нерухоме майно Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Ярослав Миколюк.
Під час наради усі бажаючі мали можливість задати хвилюючі питання та отримати кваліфіковані відповіді.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь